Guro fra idol
Guro fra idol

- Her var det skummelt

Fra «Idol» 2003 til «Mamma Mia» på Folketeatret i Oslo. Guro Dugstad har fortsatt audition-nerver etter fem år i rampelyset.

Man skulle tro Guro Dugstad fra «Idol» 2003 hadde vent seg til auditions etter mange runder i med utstemming i det populære programmet.

Det har gått fem år siden vi så henne synge på skjermen i «Idols» første sesong.

Men selv om sangkonkurransen har lært henne mye, er nervene fortsatt i høyspenn når hun skal på audition. Særlig på en så stor oppsetning som «Mamma Mia».

Les også: Ta'kke sjansen du?

- Det herder deg veldig å være med på «Idol», for det er litt sånn «kan det bli verre?». Senere har jeg også vært på mange auditions. Men på «Mamma Mia»-audition var det skummelt uansett, sier Guro til tv2underholdning.

Fra «Idol» til musicals
Guro trives godt med musikk og har spilt i både «Chess» og «Les Miserables». Men hun liker ekstra godt å skulle spille i «Mamma Mia».

- Mamma Mia er jo nærmest popsjangeren av de tingene jeg har vært med på. Jeg har sett musicalen før, og synes det blir ekstra gøy å ta fatt på den, sier Guro.

Trist og dypt
Etter å ha studert låtene før hun skulle på audition, har Guro funnet ut at de glade melodiene også har et annet budskap i seg.

- Jeg har opptrådd for næringslivet, og da har vi ofte sunget ABBA-låter. Folk blir i god stemning av det. Men når man ser etter mer nøye på låtene, er det mange som har triste budskap og er dype. Det er ikke bare «You can dance», alt handler om, sier Guro om sangtekstene.

Hele «Mamma Mia»
Alle «Mamma Mia»-stjernene ble presentert på det nye Folketeateret i Oslo tirsdag formiddag. Premiéren er ikke før 19. mars 2009, men billettsalget starter allerede i august.

Her ser du hovedrolleinnehaverne til den norske oppsetningen:

MAMA MIA: Heidi Gjermundsen Broch, Paul Ottar Haga, Nils Christian Fossdal, Heine Totland og Mari Lerberg Fossum spiller alle sentrale roller i den norske versjonen av Mama Mia. (Foto: Beate Larsen)
MAMA MIA: Heidi Gjermundsen Broch, Paul Ottar Haga, Nils Christian Fossdal, Heine Totland og Mari Lerberg Fossum spiller alle sentrale roller i den norske versjonen av Mama Mia. (Foto: Beate Larsen)

Slik blir rollelisten:

DONNA - Heidi Gjermundsen Broch

TANYA - Arlene Wilkes

ROSIE - Kjersti Elvik

SOPHIE - Mari Lerberg Fossum (Lisa Stokke har spilt denne rollen på West End i London)

ALI - Anette Amelia Larsen

LISA - Mari Kjørstad

BILL - Paul Ottar Haga

HARRY - Heine Totland

SAM - Nils Christian Fossdal

SKY - Espen Grjotheim

EDDIE - Jon Henrik Eikli Yuen

PEPPER - Anders Dahlen