hillary_680 (Foto: SCANPIX)
hillary_680 (Foto: SCANPIX)

Hillary Clinton er blakk

Vil Obama hjelpe henne ut av pengeknipen?

Selv om Hillary Clintons nominasjonsvalgkamp offisielt er over, kommer utfordringene fremdeles på løpende bånd.

Ifølge New York Times må hun nå begynne å betale tilbake gjelden sin. Det antas at den er den største gjelden en tapende nominasjonskandidat noensinne har hatt. I tillegg til 11, 4 millioner dollar hun lånte kampanjen sin fra egen lomme, har hun 9,5 millioner dollar i ubetalte regninger.

Trenger hjelp
Hillary Clintons medarbeidere håper nå at støttespillerne er så dedikerte at de vil hjelpe henne.

Det spekuleres også i om Barack Obama vil trå til. Loven sier at han ikke kan overføre penger til henne direkte, men han kan oppfordre sine egne støttespillere om å hjelpe Clinton.

Kampanjelederen hans, David Plouffe skal i møte med Clintons største bidragsytere i New York torsdag. Muligens for å få dem til å støtte Obama videre i presidentkampanjen, eller for å diskuterer en eventuell nedbetaling av gjelden for å skape tettere bånd og et mulig fremtidig samarbeid.

Skepsis
Enkelte av Obamas tilhengere er imidlertid skeptisk til å hjelpe Hillary økonomisk. Dels fordi Obama trenger pengene selv i forbindelse med presidentvalget, og dels fordi mange gjennom nominasjonskampen har fått et dårligere inntrykk av Clinton og er dermed ikke interessert i å hjelpe henne.

Valgkampen mot presidentvalget i november er nå i gang. Obama talte mandag til tilhengere i Nort Carolina.

Les også: - Uansvarlig av McCain