Ole Nicolai Kvisler ble dømt til 17 års fengsel for drapet på Benjamin Hermansen.
Ole Nicolai Kvisler ble dømt til 17 års fengsel for drapet på Benjamin Hermansen.

Vil gi arv til Kvisler

Kjent motstandsmann vil gi en kvart million kroner til mannen som drepte Benjamin Hermansen.

Høyesterettsadvokat Erik Gjems-Onstad er en høyt dekorert motstandsmann, som under krigen deltok i Kompani Linge og MILORG i Trøndelag. Han mottok krigskorset for sin innsats etter krigen.

Nå kan TV 2 avsløre at den tidligere sportsmannen og stortingsrepresentanten har vært med på å opprette testamenter hvor millioner skal fordeles til høyreekstreme miljøer som kjemper aktivt mot innvandring.

gjems
gjems


- Jeg kan bekrefte at jeg har opprettet testamenter, og jeg vet at det har forekommet midler til folk som arbeider mot innvandring, sier Gjems-Onstad til TV 2 Nyhetene.

Les også:
- Ta fra ham medaljene
Her er arvelisten


Testamenterte til ekstremister
Oslo-kvinnen Clara Weltzin døde i fjor, og etterlot seg ingen livsarvinger. I et testamente du kan lese her , krever hun at leiligheten hennes i Vallegaten på St Hanshaugen i Oslo skal selges til norskfødt, født av norske foreldre, og at nettobeløpet skal gå til personer som arbeider mot fremmedinnvandring til Norge.

Erik Gjems-Onstad blir utpekt som medlem i en komité som skal fordele pengene. Øvrige medlemmer i komiteen er Egil Karlsen, Bjarne Pettersen og Norvald Aasen, alle personer den avdøde kvinnen ifølge testamentet mente var skikket til å fordele midlene til "de personer og organisasjoner som disse på det tidspunktet mener vil bruke midlene best til de formål jeg ønsker"

Leiligheten ble solgt for 2,7 millioner kroner. TV 2 besitter et dokument som viser hvordan disse pengene skal fordeles.

Gir til Benjamins drapsmann
Ole Nicolai Kvisler, som ble dømt til 17 år for det rasistiske motiverte knivdrapet på 15 år gamle Benjamin Hermansen på Holmlia 26. januar 2001, blir tilgodesett med på en kvart million etter

benjamin2
benjamin2
komiteens fordeling.

Drapet vakte stor avsky, og over 40.000 nordmenn gikk i fakkeltog for å vise motstand mot rasisme.

Les også:
Benjamins mamma til TV 2:
- Jeg blir dårlig av dette

Blant de øvrige mottakerne er den profilerte jødehateren og nazisympatisøren Tore Tvedt, som skal få 50.000 av arvebeløpet.

Partiet NorgesPatriotene og lederen Øyvind Heian ble tildelt til sammen 500.000 kroner. Heian er tidligere dømt for å ha drapstruet justisminister Knut Storberget.