Her rømmer ranerne fra det de trodde var en bankfilial tilhørende Westra Wermlands Sparbank. (Foto: Jens Magnusson/NWT)
Her rømmer ranerne fra det de trodde var en bankfilial tilhørende Westra Wermlands Sparbank. (Foto: Jens Magnusson/NWT)

Her rømmer ranerne

Her rømmer en av ranerne fra det som var Westra Wermland Sparbanks filial i Årjäng.

Etter å ha tatt seg inn i det som inntil forrige uke var Årjäng-filialen til Westra Wermlands Sparbank innså ranerne at noe var feil. Banken hadde flyttet.

Utvalgt
På samme måte som ved ranet i Charlottenberg for tre uker siden slo ranerne til om morgenen på en mandag. Og på samme måte tydet alt på at ranerne hadde forhåndsplukket to bankfilialer som skulle ranes omtrent samtidig.

Etter å ha registrert at det var svært lite å hente i det fraflyttede banklokalet, gikk ranerne til deres neste mål: Nordea-filialen like i nærheten.

Politibil på hjul
Inne i Nordea-filialen skal ranerne ha avfyrt flere skudd med et automatvåpen. Automatvåpen ble også brukt under ranet i Charlottenberg. Til sammen antar politiet at fire gjerningsmenn var aktive under ranet av Nordea-filialen.

I motsetning til under ranene i Charlottenberg kom politiet raskt til stedet, og en sivil politibil som forfulgte ranerne ble beskutt.

- De som var i politibilen kom ikke til skade, sier politiets pressetalsmann Jonas Persson til Nya Wärmlands-Tidningen.

Ble vitne
Avisens lokalredaktør for Årjäng ble vitne til dramaet som utspant seg i byen tre mil fra norskegrensen.

- De var bevæpnet med en automatvåpen og en slegge. Alle var maskerte, sier Jens Magnusson. Våpen og slegge var også utstyret som ble benyttet under dobbeltranet i Charlottenberg for tre uker siden. Nytt var at ranerne hadde med seg en motorsag som de brukte for å komme seg inn til det de trodde var Westra Wermlands Sparbanks filial. Også under ranet i Charlottenberg gikk ranerne først feil, da ved at de slo til mot optikerforretningen som lå vegg i vegg med den lokale sparebankfilialen.

Skjøt i lufta
Etter å ha kommet seg ut av det tidligere banklokalet fortsatte ranerne til Nordeas filial 40 meter unna. På veien passerte de for øvrig sparebankens nye filial.

Under ranet mot Nordea ble to ranere stående igjen og skyte skudd i været for å få folk vekk. Etter dobbeltranet for tre uker siden ble det funnet patronhylser fra det som trolig var automatvåpen, på gaten utenfor banklokalene.

Mens ranerne var på tur til Nordea-filialen var de ansatte allerede advart om at de kunne bli offer for ran, og hadde rukket å rømme ut bakveien.

Bil i brann
Tre ranere ble sett i Årjäng i dag morges.

- Trolig har flere vært med på ranet, sier en politimann til Nya Wämlands-Tidningen.

Ifølge det lokale politiet rømte ranerne i en sølvgrå Volvo XC90. Den ble funnet brennende på en grusvei like nord for Årjäng kort tid etter ranet.

Lik bil
Ingen personer kom fysisk til skade under ranet. Det er uklart om ranerne fikk med seg noe utbytte.

Politiet leter nå etter vitner, noe som ikke nødvendigvis blir enkelt. Selv om kommunen Årjäng har 9.821 innbyggere, er det en av kommunene i Sveriges som er tynnest befolket.

Svensk politi har fått opplysninger om at en mørk BMW M3 forlot stedet der den antatte ransbilen ble satt i brann, og satte kursen tilbake mot Årjäng. Også etter dobbeltranet i Charlottenberg lette politiet etter en mørk BMW.

Ranernes fluktbil ble funnet  utbrent like nord for Årjäng kort tid etter ranet. (Foto: Jens Magnusson/NWT)
Ranernes fluktbil ble funnet utbrent like nord for Årjäng kort tid etter ranet. (Foto: Jens Magnusson/NWT)