arne blix
arne blix

Angrer ikke på tegningen

- Vi har ønsket å angripe de som misbruker religion, sier redaktøren i Adresseavisen.

Fredag gikk Pakistans ambassadør i Norge hardt ut mot Adresseavisen på grunn av en karikaturtegning de trykket tidligere denne uken. Ifølge ambassadøren er tegningen en terrorhandling i seg selv.

Les også: - Dette er terror

Overrasket
Redaktør i Adresseavisen, Arne Blix, er overrasket over reaksjonen. Fra Adresseavisens side var tegningen ment som en reaksjon på terrorhandlingen i Islamabad i forrige uke.

- Formålet med tegningen var å angripe nettopp de som bruker terror under et religiøst dekke. Vår mening har aldri vært å angripe verken den muslimske tro eller den muslimske verden, sier han til TV 2 Nyhetskanalen.

Med andre ord var tegningen ment å være en skarp kritikk av terrorhandlinger, og Blix beklager at ikke alle oppfatter det slik.

Vanskelig avgjørelse
Avgjørelsen med å trykke tegningen var vanskelig å ta, og Adresseavisen forventet reaksjoner. Likevel valgte de å legge vekt på de prinsipielle faktorene i saken.

- Det var veldig viktig for oss å tørre å si ifra når noen angriper en ambassade med uskyldige mennesker, sier Blix.

- Den pakistanske ambassadøren kaller dette for terrorisme. Hvilke tanker gjør du om det?

- Det blir veldig vanskelig å forstå at en norsk tegner som ønsker å angripe terror blir beskyldt for det.

Inviterer til debatt
Bortsett fra reaksjonen fra Pakistans ambassadør har Adresseavisen først og fremst fått reaksjoner fra andre medier.

Nå inviterer de til debatt for å kunne forklare hva de mente med tegningen, og for å høre hvilke tanker andre har om saken.

- I dag har vi invitert det muslimske samfunnet i Trondheim til samtale over helgen nettopp for å kunne snakke ut om dette, sier Blix.