Pakistans ambassadør til Norge, Rab Nawaz Khan.  (Foto: TV 2)
Pakistans ambassadør til Norge, Rab Nawaz Khan. (Foto: TV 2)

- Dette er terror

Pakistans ambassadør i Norge er rasende etter ny karikaturtegning. Nå frykter han norske liv kan gå tapt.

Det var Adresseavisen som tidligere denne uken trykket en ny karikaturtegning. Ambassadøren kaller publiseringen for terrorisme. Han frykter at norske liv går tapt når tegningen blir kjent blant massene i muslimske land.

Den muslimske verden raste mot Danmark og Norge etter at aviser i begge land publiserte karikaturtegninger av profesten Muhammed i 2005. Nå har Adresseavisen trykket en ny tegning som ifølge arabiske medier er enda mer støtende.

Protest
Den pakistanske ambassaden i Oslo mener publiseringen av tegningen er en terroristhandling. Ambassadøren har derfor levert en formell protest til Utenriksdepartementet.

- Hva er terrorisme? Terrorisme er å begå en handling som vekker sterke reaksjoner. Reaksjonene kan bli så sterke at man mister kontrollen, sier ambassadør Rab Nawaz Khan til TV 2 Nyhetene.

- Muslimske samfunn over hele verden blir krenket. Derfor er dette en terrorhandling, slår ambassadøren fast.

Bekymret
Selv om norske muslimer har forholdt seg rolige til publiseringen, er ambassadøren bekymret for hva som vil skje når tegningen når store muslimske land som Pakistan med full styrke.

- Det setter også norske borgeres liv i fare over hele verden. Man skal ikke glamme at det fins mange norske selskaper i Pakistan, sier Khan.

En tydelig opprørt ambassadør tror ikke på Adresseavisen, som understreker at tegningen ikke forestiller profeten Muhammed.

- Det er helt innlysende. Man har trykket noe og avviser at det forestiller noe spesielt, men jeg mener det er helt klart, sier den pakistanske ambassadøren bestemt.

LES OGSÅ: Tar protesten til etterretning

LES OGSÅ: Angrer ikke på karikaturtegningen