prostituerte1_680 (Foto: TV 2)
prostituerte1_680 (Foto: TV 2)

Sex for hundrelappen

- Hadde menn gått så aggressivt løs på kvinner, hadde politiet ryddet opp for lenge siden, mener manneforsker.

På Norges paradegate, Karl Johans gate i Oslo, blir menn og gutter helt ned i tidlig tenåringsalder tilbudt sex for hundrelappen. De prostituerte kvinnene driver sin virksomhet åpenlyst og aggressivt.

- Dersom kvinner hadde vært utsatt for det samme, ville politiet ha reagert for lengst, mener manneforsker Jørgen Lorentzen.

- Ubehagelig
Midt på dagen kan Lorentzen gå relativt trygt på Karl Johans gate men når dag blir til kveld inntar nærmere 400 nigerianske prostituerte Karl Johan og området rundt. Noe stadig flere menn reagerer negativt på:

- Menn opplever det som svært ubehagelig, slår Lorentzen fast overfor TV 2 Nyhetene

- Jeg tror det henger sammen med synet vi har på seksualitet, hvor man tror at menn driver med sexkjøp og menn er tilgjengelig til enhver tid, utdyper han.

Pågående
- Hvis man får to prostituerte opp i armen er det en angst for å bli sett på som en sexkjøper, sier mannsforskeren.

I går viste TV 2 Nyhetenehvordan en av våre kolleger fikk 27 til dels aggressive tilbud om sex i løpet av en halvtime.

Antall nigerianske kvinner som selger sex er fordoblet på et år. Konkurransen er så stor at unge tenåringsgutter har blitt tilbudt sex til en hundrelapp, ifølge mannsforskeren:

- Det gir kanskje unge menn ned i 15-16-årsalderen en vanskelig start og et problematisk og feilaktig syn på hva seksualitet er, sier Lorentzen.

Kjønnsforskjell
Sextrafikken får foregå fritt, fordi politiet viser til at sexkjøp ikke er ulovlig. Mannsforskeren mener det kun dreier seg om vilje fra politiets side.

- Hvis menn hadde gått så aggressivt løs på kvinner, så hadde politiet ryddet opp for lenge siden. Her er det nødvendig å tenke sånn at dette er noe menn utsettes for som er ubehagelig og politiet har muligheten til å stoppe det, slår Lorentzen fast.