per_owe_with
per_owe_with

- Tragiske forsvarskutt

Forsvarspolitsk talsmann i Fremskrittspartiet, Per Owe With, er sjokkert over forsvarssjefens anbefaling om å legge splitter nye krigsskip til kai.

- Dette er tragisk. Dette er helt håpløst. Det virker som om hele Forsvaret er i oppløsning, sier han til TV 2 Nyhetene.

For lave
Lederen for Stortingets Forsvarskomiteé, Høyres Jan Petersen er også sterkt bekymret over kuttene Forsvaret står overfor.

- Vi mener disse budsjettene nå er for lave. Og vi er særlig bekymret over de dramatiske kuttene vi ser i Forsvarets drift som kommer til å skape problemer i mange år framover.

Løft
Petersen mener Regjeringen må legge mer penger på bordet til Forsvaret i revidert budsjett.

- Det er et dramatisk problem knyttet til driftsmidler. Det er derfor det er så viktig for oss at Regjeringen må sørge for et løft for forsvarsbudsjettet for 2009 og 2010. Vi kan ikke vente på at effekten av omstillingsforslagene kommer. Vi må gjøre noe nå så det er mulig å operere skikkelig internasjonalt og at det er mulig å få nok flytimer, seilingsdøgn og øvelser. Hvis ikke får vi et forsvar som ikke er godt nok til å gjøre jobben sin. Det kan vi ikke stå for, sier han.

Høring i Stortinget
Mandag må forsvarsminister Anne Grete Strøm-Erichsen og forsvarssjef Sverre Diesen møte til høring i Stortinget for å forklare seg om den norske Afghanistan-styrken.

Hvis ikke Forsvaret nå skal gå fullstendig i oppløsning, så må bare statsråden ta et grep. Nå har hun muligheten til å gjøre det. Hun kan ikke lenger bare sitte og se at dette går galt, sier han.

- Har Forsvaret mistet styringen?

- Statsråden har nok mistet styringen.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen hadde ikke anledning til å kommentere saken overfor TV 2.