Jonathan Vaughters. (Foto: TV 2/)
Jonathan Vaughters. (Foto: TV 2/)

Pelu får spille mot Brann

John Pelu blir ikke utestengt i onsdagens oppgjør mot Brann.

Norges fotballforbund (NFF) mener Pelu bør straffes med to kampers karantene for filmingen på Lerkendal mot Viking.

Les også: Rösler blir ikke straffet
Les også: Hauge fortviler
Les også: - Terjes tid er over

Les også: Pelu kan bli straffet
Les også: Kan få konsekvenser for Hauge
Les også: Mjelde vil ha videodømming

Men leder av doms- og sanksjonsutvalget i NFF, Svein Olav Larsen, sier at utvalget ennå ikke har fått innstillingen fra administrasjonen.

Avgjørelse før helgen
Den kommer trolig først før helgen.

- Det betyr at han er spilleberettiget frem til det er fattet en endelig avgjørelse på om han suspenderes eller ikke, sier Larsen til TV 2 Sporten.

Seksjonsleder Roger Ness i Forvaltnings- og jusseksjonen i Norges Fotballforbund bekrefter at Pelu kan spille oppgjøret mot Brann på Lerkendal.

- Saken sendes over til utvalget i dag, og de ulike partene skal få et par dager til å kommentere saken på før utvalget skal behandle den i slutten av uken. Siden det ikke er snakk om direkte rødt kort, må klubb og spiller få sjansen til å kommentere saken, sier Ness til TV 2 Sporten.

Historisk «anmeldelse»
På bakgrunn av situasjonen i forkant av 1-0 scoringen der Rosenborg-spiller John Pelu ble tildelt straffespark, har Forbundsstyret besluttet å anmelde Pelu til Doms- og sanksjonsutvalget.

Dette er første gang det reises denne type sak i Norge, og Forbundsstyret begrunner sin beslutning med at spilleren «ved å kaste seg ned i feltet, har forledet dommeren til å dømme straffespark.»

Hoftun: - NFF statuerer eksempel
I dag sendte John Pelu og Rosenborg sin versjon av saken.

- Vi håper det blir tatt til etteretning, men jeg ikke sikker på at det blir det, sier sportsdirektør Erik Hoftun.

Han tror NFF bruker saken til å statuere et eksempel.

- Regelen er ny, og nå så de en mulighet til å bruke den.

Trener Erik Hamrén vil ikke si noe om karantenekravet, men tror fotballforbundet vil få det travelt fremover om de skal behandle alle tvilsomme straffesituasjoner.

- Jeg så Stabæk - Brann i går for å kikke på Brann. Straffen Nannskog fikk i begynnelsen der var ikke mye annerledes enn situasjonen John var i - selv om det var mer kontakt der. Slike situasjoner oppstår. Jeg forstår man reagerer, men synes det er litt overdrevet, sier Hamrén.