NY PROGRAMLEDER: «Skaperen» er snart tilbake på TV 2 med Terje Sporsem som programleder. (Foto: Siv Marte Lorås)
NY PROGRAMLEDER: «Skaperen» er snart tilbake på TV 2 med Terje Sporsem som programleder. (Foto: Siv Marte Lorås)

Vil ikke gå i Frithjof-fella

Terje Sporsem har fått ett råd når han nå tar over «Skaperen» etter Frithjof Wilborn: Ikke ta imot klær og hold deg langt unna reiseregninger.

«Skaperen» er tilbake på TV 2 og skal ledes av stand-up-komiker og «9 av 10 nordmenn»-kaptein Terje Sporsem.

- «Skaperen»-programlederen får visst mange tilbud om private dresser. Det skal man ikke takke ja til, sier Sporsem med klar adresse til tvisten rundt TV 2 og programleder Frithjof Wilborn.

Se bilder fra promo-innspillingen til «Skaperen» nederst i saken.

wilborn
wilborn

Eksepsjonelt god
Humoristen mener likevel at oppgaven blir takknemlig.

- Programmet har klar fokus og jeg vil ikke kopiere han. Men jeg er ganske sikker på at familien Wilborn vil si at «dette kunne jeg gjort bedre». Det går fra kjekke Frithjof til skallet Terje, humrer han.

Sporsem mener at det kan være en risiko i å takke ja.

- Nå er det også en fare med å ta programlederrollen i «Skaperen». Det er jo stor fare for å få sparken i TV 2 etter å ha ledet programmet. Jeg skal i alle fall klarere alle kleskjøp med kanalen. Og en ting til: Hold alle reiseregninger langt unna meg!

- Det er skummelt å ta over etter en av de største profilene til TV 2 gjennom tidene. Frithjof er eksepsjonelt god og har veldig pondus.

Gleder seg
«Skaperen»-jobben er den hittil største oppgaven til Sporsem på TV. Fra før har han vært med i to sesonger av «9 av 10 nordmenn» og ledet «Grip mikrofonen» ved siden av jobben som stand-up komiker. Han har også jobbet som programleder i TV Sunnmøre.

- Det var nesten litt rart når jeg fikk jobben. Jeg ble bare spurt - rett og slett. Jeg trodde jeg skulle i møte med mange involverte og kjempe mot en rekke programledere om jobben. Men så var det bare meg og jeg ble spurt om det var noe jeg ville vite om jobben.

Forretningsplan
- Hvordan blir «Skaperen» med deg som programleder?

- Jeg vil nok gi programmet mer humor og freshe det opp litt. Men jeg har ikke behov for å fortelle vitser hele tiden. Alle har en seriøs side – det har også jeg. Mye av jobben går ut på å snakke med mennesker og det liker jeg veldig godt. Jeg gleder meg veldig.

Sporsem synes det er viktig å få frem at programmet er langt fra bare Petter Smart-løsninger.

- Vi er ute etter gode forretningsideer. Mange av deltakerne har også gjort kjempesuksess i etterkant. Norge er et langt og rart land. Mange har nok sett «Skaperen» og tenkt: Jeg er mye bedre! Vår jobbe er å få dem ut av stolen og med i programmet.

Vil du delta i «Skaperen»? Her finner du påmeldingsskjema.
Auditions til programmet begynner i august. Mer info om hvilke byer «Skaperen» besøker blir lagt ut senere.