ENERGISK KOMIKER: Morten Ramm (29) ber folk som ikke liker «Manshow» heller se på «Karl & co». (Foto: Madeleine Schøyen)
ENERGISK KOMIKER: Morten Ramm (29) ber folk som ikke liker «Manshow» heller se på «Karl & co». (Foto: Madeleine Schøyen)

Mamma hater Naken-Morten

Morten Ramm snakker ut om humor, kritikk og høydepunkter fra «Manshow». SE VIDEO.

- Jeg har kontrollerbar ADHD. Jeg kan skru på ADHD-en når jeg vil.

I kveld fullfører Morten Ramm (29) og «Manshow» deres mest suksessfulle sesong hittil - målt i både seertall og antall avisartikler - og humoristen tar sommerferie med god samvittighet.

Les mer: - Beste «Manshow» hittil

Det er allikevel mamma Ramm som er aller mest fornøyd med sesongavslutningen. Omsider skal hun få en velfortjent pause fra sønnens nakensprading på TV 2 Zebra.

- Mutter'n er glad for at det er over. Etter tredje program sa hun: «Nå holder det. Du kommer til å bli kalt nakenmannen hvis du fortsetter». Det er ingen som har kalt meg nakenmannen ennå, men det skjer sikkert snart, sier Morten som mener denne «Manshow»-sesongen har vært den beste så langt.

Les mer: Ikke bare stripping

- Programleder Håvard Lilleheie og jeg har klart å heve «Manshow» opp til nivået vi siktet på før vi startet. Å inkludere gjestene i showet har funket dritbra og har vært den største forandringen, sier han.

Tuller med kjønnsroller
«Manshow» harselerer med manns- og kvinnerollene i samfunnet, men Morten er ikke bekymret over det kvinnefiendtlige signalet programmet sender.

- Ikke når det er gjort på den måten vi gjør. Hadde vi oppriktig ment at kvinnene skulle bli satt tilbake femti år i tid, hadde det vært et problem. Men når vi tuller med utviklingen i samfunnet, så er det jo bare humor.

- Tar du deg nær av kritikken eller gir det deg motivasjon til å fortsette?

- Ingen av delene. Jeg tenker bare «herregud». Hvis folk ikke liker hva «Manshow» driver med, kan de heller se på «Karl & co.», for faen.

Les mer: - Folk tåler vel å se to nakne menn

Inspirasjonskilder
Morten henter inspirasjon fra forskjellige steder, og nevner Owen Wilson, Will Ferrell, Bill Hicks, Mitch Hedberg og Sarah Silverman som flinke komikere.

- Noen ganger får jeg oppheng i én komiker, men hvem det er endrer seg hele tiden. Jeg har ikke noen favorittkomiker, sier han.

«Manshow»-høydepunkter fra 2008
Tidligere i år reiste «Manshow»-gutta til Mjøndalen for å konfrontere en som hadde kritisert dem på Facebook. Morten trekker frem dette som sesonghøydepunktet.

- Det var ganske ekkelt å dra hjem til han Facebook-duden, men det ble artig å se på.

- Det var ekte?

- Ja-ja, det var ikke iscenesatt. Vi reiste til Mjøndalen og banket på døra hans. Alt var «live on tape», sier Morten.

Les mer: Facebook-hets ble favorittsketsj

242586

- Dorthe-videoen ble dritbra
Morten trekker også frem Dorthe Skappels minnerike «Manshow»-rap - og dens kapring av tiendeplassen på VG-lista - som et høydepunkt.

- Dorthe-videoen ble dritbra, sier han kort og godt.

224073

Angrer på «langemann»
Det eneste Morten angrer på var i forbindelse med «Norske Talenter»-auditionen hans.

- I «Norske Talenter»-sketsjen skulle jeg avslutte med å stupe ut av rullestolen og ta «langemann» - men jeg glemte det da vi filmet! Det hadde vært jævla rått, ikke sant? Det er det eneste jeg angrer på, sier Morten.

243352

Se sesongavslutningen på «Manshow» tirsdag klokken 21.20 på TV 2 og på TV 2 Sumo (abonnementstjeneste).