Enkel jobb: Sigurd Rushfeldt header Tromsø i tomålsledelse fra fire meter.  (Foto: Bertiniussen, Rune S./SCANPIX)
Enkel jobb: Sigurd Rushfeldt header Tromsø i tomålsledelse fra fire meter. (Foto: Bertiniussen, Rune S./SCANPIX)

Spissduoen våknet

Sigurd Rushfeldt og Morten Moldskred har funnet tonen igjen.

Tromsø - Lyn 2-0:

ALFHEIM / BERGEN (TV 2 Sporten): Morten Moldskred har slitt med å finne nettmaskene så langt i år. Mot Lyn viste spissen at han ikke har glemt gamle kunster. Knarvik spilte Moldskred fri etter 14 minutter. Spissens skudd gikk via Mads Dahm og Indridi Sigurdsson og i mål.

Sigurd Rushfeldt doblet ledelsen like før halvtimen var spilt. Veteranen fikk stå merkelig alene i feltet, og hadde ingen problemer med å styre Morten Moldskreds innlegg i mål.

- Vi er under pari. De er effektive og scorer på de få sjansene de får. Offensivt kommer vi til noen muligheter, men vi er ikke dyktige nok i siste avgjørende fase. Vi slipper dem til altfor enkelt og må gjøre noe i pausen, sa Henning Berg etter de første 45 minuttene.

Tromsø førte kampen også i andre omgang. Lyn-keeper Eddie Gustafsson fikk mye å gjøre. Først traff Morten Moldskred tverrliggeren, før Sigurd Rushfeldt skjøt i stolpen. Uflaks, udyktighet og en god Eddie Gustafsson hindret Tromsø fra å score flere mål på Alfheim.

- Vi skulle gjerne hatt noen flere mål, for det hadde vi fortjent. Spillemessig er jeg veldig godt fornøyd i dag. Det går ikke an å være misfornøyd når du vinner 2-0 mot en god motstander, sa Tromsø-trener Steinar Nilsen etter kampen.

Før Lyn-kampen hadde tromsøværingene kun scoret fire mål i Tippeligaen. Med en målkåt spissduo i Rushfeldt/Moldskred kan Tromsø klatre enda høyere enn fjerdeplassen laget nå ligger på.