Soldater til Bardufoss (Foto: TV 2)
Soldater til Bardufoss (Foto: TV 2)

1848 kilometer igjen

Men flyet ble stående på Stavanger lufthavn Sola.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger lufthavn Sola ble stengt i dag tidlig klokka sju. Da hadde allerede ti fly tatt av i løpet av morgentimene. Men betydelig flere ble stående igjen på bakken etter stengningen.

Les mer: Seks nye flyplasser stengt

På en benk på flyplassen sitter soldatene Stian Sigvaldsen og Lars Tråsavik. De har nettopp fått spolert en tur på 1848 kilometer.

- Vi skulle tatt 07.30-flyet til Bardufoss, via Oslo, sier Stian Sigvaldsen. Han sliter med å komme seg opp til militærleiren i Bardufoss.

- Vi vet ikke helt hva som skjer ennå. Vi har snakket med Norwegian, men de kunne ikke hjelpe oss. Så nå må vi nok dra hjem og vente til det blir satt opp nye fly, sier Sigvaldsen.

Går ditt fly? Sjekk her.

Må til Haugesund
8000 passasjerer bruker Stavanger lufthavn daglig, og vil nå bli rammet av streiken i Avinor.

- De som kommer nå kan vi dessverre ikke hjelpe. De må kontakte sitt flyselskap for å gjøre om sine billetter eller høre om det kan være alternativer, sier lufthavnsjef på Sola, Leif Anker Lorentzen.

Totalt er tolv flyplasser rammet av streiken. På Vestlandet fungerer nå Haugesund lufthavn som hovedflyplass.

- Det vil være et alternativ for enkelte destinasjoner, men det vil ikke være av det omfanget som normalt ville kommet til Sola, sier Lorentzen.

Les også Steinar Figves blogg: "Excuse me, I am so pissed"

Står på krava
De ansatte i Avinor sier de ikke føler noe ansvar for å ta neste steg i streikekonflikten.

- Vi har fremmet en rekke krav i forhandlinger, og har hatt de samme kravene oppe i forhandlingen. Men vi har ikke fått svar på noen av dem, sier forhandlingsleder Lise Olsen. Hun legger ansvaret over på ledelsen i Avinor.

- Vi ser ikke noen hensikt i å ta kontakt så lenge vi ikke har fått signaler fra arbeidsgiver om at de har noe å snakke med oss om, sier Olsen.

Dermed kan det se ut som de to soldatene på Sola får et vanskelig oppdrag med å komme seg til militærleiren.