Peter Cechs hodeskalle  (Foto: Faksimile Daily Mail/)
Peter Cechs hodeskalle (Foto: Faksimile Daily Mail/)

Derfor må Cech spille med hjelm

Se det første bildet av keeperens hodeskade.

14. oktober 2006 fikk Chelseas keeper Peter Cech støvelen til Readings Stephen Hunt i hodet. For første gang er det nå offentliggjort et MRI-bilde som viser skaden på hodeskallen.

Bildet er tatt før Cech, som nå spiller med en beskyttelseshjelm vanligvis brukt i rugby, ble operert for skaden. Onsdag kveld står Cech i mål for Chelsea i mesterligafinalen. Men det vil ta mange år før han kan kaste hjelmen.

- Man vet aldri
I et intervju med BBC forteller tsjekkeren at kirurgene boret to hull i skallen for å løfte en stor benbit tilbake på plass.

- De små bitene rundt denne har de satt sammen og disse vil gli sammen igjen ettersom årene går. På bildene kan du se hvor benet slutter. Der er det bare vevfiber. Det kan tåle et sammenstøt, men man vet aldri. Derfor bruker jeg hjelm, sier 26-åringen, som har metallplater operert inn.

Han forteller at såret fremdeles leges.

- Jeg merker at musklene rundt bruddstedet beskytter området. Hele området er stivt.

Rev åpent ansiktet
Ulykkesfuglen måtte nylig sy femti sting i ansiktet etter et sammenstør med lagkamerat Tal Ben Haim på trening.

- Jeg fortsetter å samle på arr. Sammenstøtet rev ansiktet mitt åpent. Da jeg så reaksjonen hos lagkameratene mine, skjønte jeg at det var alvorlig.

Til tross for de alvorlige skadene er han ikke hemmet av dem.

- Det har ikke endret spillestilen min. Når jeg må slenge meg i bena til folk har jeg bare ett mål og det er å ta ballen. baksiden ved fotball er skadene, men det kan du ikke kontrollere, sier Peter Cech.

petr cech
petr cech