Alanzinho  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Alanzinho (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Alanzinho vil bli norsk

- Jeg vil gjerne spille for det norske landslaget, sier Stabæk-esset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så komfortabel med sitt nye hjemland er Alanzinho at han ikke bare nøyer seg med å forlenge Stabæk-kontrakten ut 2011, nå ønsker han å spille for det norske landslaget.

- Jeg elsker dette landet. Jeg tror jeg foretrekker Norge nå, for jeg har bodd her i tre år. Hvis det er mulig, vil jeg gjerne spille for det norske landslaget, sier Alanzinho til TV 2 Sporten.

Oppfyller ikke kravene
Ifølge Utlendingsdirektoratets lovgivning oppfyller ikke Alanzinho kravene for norsk statsborgerskap. Et av kravene er at man må ha vært bosatt i landet i minst syv av de siste ti årene. Heller ikke unntakene fra regelen oppfylles av Alanzinho.

Men UDI nevner også at det kan gjøres unntak dersom særlig sterke grunner tilsier det. Fotball-Norge vil i hvert fall hevde at å se Alanzinho med norsk flagg på brystet er en særlig sterk grunn.

Les også: Er det bullen eller byllen det heter?

Brasiliansk fenomen
Det finnes rundt 1000 brasilianske profesjonelle fotballspillere utenfor hjemlandet. Alanzinho er ikke den første brasilianeren som skifter statsborgerskap for å spille internasjonal landslagsfotball.

Av en liste på over 50 spillere, er Eduardo (Kroatia/Arsenal) Deco (Portgual/Barcelona) og Pepe (Portugal/Real Madrid) noen av de mest kjente.

Omfanget er så stort at Fifa-president er bekymret.

- Hvis vi ikke er opptatt av invasjonen fra Brasil, ikke bare i Europa, men også i Asia og Afrika, vil VM i 2014 og 2018 bestå av 16 lag fulle av brasilianere, sa han i november i fjor, ifølge BBC.

Les også: Svensk dobbel senket Lyn

Fin feiring
Stabæk-stallen feiret 17. mai som Tippeliga-ledere, og ble behørig hyllet under prosesjonen i Bærum.

- Det kan ikke bli bedre, sier Daniel Nannskog.

Se han og Alanzinho prøve seg på den norske nasjonalsangen i videovinduet over.