Alessandro Petacchi  (Foto: JOSE LUIS ROCA/AFP)
Alessandro Petacchi (Foto: JOSE LUIS ROCA/AFP)

Hushovd-rival fikk sparken

Supersprinter Alessandro Petacchi er uten jobb som følge av dopingutestengelsen.

Den italienske spurtveteranen Alessandro Petacchi ble forrige uke illagt ett års utestengelse av Idrettens voldgiftsrett (CAS), som følge av hans positive dopingprøve under fjorårets Giro d'Italia.

Nå følger hans tyske lag Milram opp med å gi 34-åringen fyken.

- Fortjener en reaksjon
- Alle brudd på lagets regler blir straffet. Hvis de brytes, betyr det saksjoner og det gjelder også for Alessandro Petacchi, sier teamsjef Gerry van Gerwen ifølge VeloNews

Den omdiskuterte testen - som viste for høye verdier av astmamedisinen salbutamol - ble først renvasket av det italienske sykkelforbundet (FCI), ettersom de mente Petacchi kun hadde vært uheldig med en for stor dose.

Den italienske olympiske komiteen (CONI) valgte imidlertid å ta saken videre til CAS, og fikk medhold.

CAS deler imidlertid FCIs syn om at «Ale-Jet» mest sannynlig ikke overdoserte «med intensjon å jukse», men at den ulovlige verdien og Petacchis uforsiktighet likevel fortjener en reaksjon.

En gigant takker av?
Petacchi har de ti årene vært en av sykkelsportens store stjerner, og har en rekke prestisjetunge triumfer på kappen.

Fire etappeseirer i Tour de France, hele 19 etappetriumer i Giro d'Italia og Vuelta a España, seier i Milano-Sanremo i 2005 og Paris-Tours i fjor høst, er bare noe av det i karen fra La Spezia har oppnådd.

Hva som skjer videre er foreløpig uklart, men utestengelsen og sparkingen kan være kroken på døra for italienerens karriere. Petacchi har nemlig uttalt tidligere at han vil parkere sykkelen i garasjen for godt hvis han blir idømt dopingkarantene.