FRUSTRERTE FRUER 680
FRUSTRERTE FRUER 680

«Frustrerte fruer» sendes som planlagt

...takket være pionerarbeid fra TV 2s tekniske avdeling.

Vanligvis får TV 2 tilsendt serier fra USA på tape, men forrige tirsdag måtte «Frustrerte fruer» på fil. Dette markerte dermed starten på både nye rutiner og nye tider.

Tett etter USA
- Fordi vi ligger så tett på «Frustrerte fruer»-sendeskjemaet i USA, er dette den eneste måten vi kan få serien på luften. Filoverføring av amerikanske serier er faktisk et lite pionerprosjekt for TV 2, og som har tvunget seg frem litt tidligere enn planlagt, på grunn av denne situasjonen. Det er noe vi absolutt følger med en viss interesse, sier planleggingssjef Anette With.

Les mer: Motebevisste fruer

Det å dataoverføre én episode er imidlertid ikke så enkelt som en skulle tro – selv ikke i 2008. Filoverføringen skapte dramatikk på TV 2-huset i Bergen i forrige uke, da det viste seg at ukens episode inneholdt opptil flere feil. I siste time fikk TV 2-teknikerne overført en ny fil fra USA, og takket være lynrask innsats fra både Olsen, Martinussen og teksterne kom episoden på luften – helt uten feil.

Full kontroll
I dag er stemningen mindre hektisk, og de frustrerte fruene kommer på skjermen uten andre komplikasjoner enn sitt sedvanlige hverdagsdrama i Wisteria Lane.

- «Frustrerte fruer» er den eneste serien vi har forsøkt ut dette på, men verken leverandøren eller TV 2 har automatiseringsprosessen klar. Selve systemet har lenge vært på plass hos oss, men vi fikk bruk for det litt tidligere enn vi hadde trodd. Dermed får vi testet ut rutinene på dette, og ser at det faktisk fungerer. Men vi er helt avhengige av at filen faktisk er i orden, smiler Martinussen.

Les mer: Frustrerte sitater

- Nå har vi allerede fått overført flere kommende episoder, og har god tid på oss til å avverge eventuelle kriser.

Den dramatiske sesongavslutningen på «Frustrerte fruer» sendes som dobbeltepisode kommende helg i USA – og blir sendt på TV 2 tirsdag 3. juni.

Les alt om «Frustrerte fruer» her.

Se «Frustrerte fruer» på TV 2 tirsdag klokken 21.30.