elbil680
elbil680

Se fremtidens bil

Vindkraft kan drive din nye elbil.

Den summer mer enn den brummer. Bak finnes det Ikke noe eksosrør, og under bensinlokket sitter det en stikkontakt. Dette er fremtidens elbil spår investorene i bilprosjektet Better Place. Se bilen i videoen over.

- Vi ser her den første prototypen, dette er bare begynnelsen, sier styreformann i Project Better Place, Idan Ofer. Tror du han har rett? Si din mening under artikkelen.

Utfordrer bensin og diesel
Better Place er lite selskap basert i California. Sammen med blant annet bilgigantene Nissan og Renault tror de at denne elbilen vil kunne bli en reell utfordrer til dagens bensin- og dieselbiler. Både på grunn av oljepris, samt at verden blir mer miljøvennlig.

- Med dagens høye oljepriser har vi i dag potensialet til å skape et nytt segment innenfor bilindustrien, sa Shai Agassi i Project Better Place, under lanseringen.

betterplace-680x383 (Foto: SCANPIX)
betterplace-680x383 (Foto: SCANPIX)

Batteristasjon
Det nye med konseptet er først og fremst infrastrukturen som skal bygges opp for at elbilene skal være sikret oppladning uansett hvor de er. Når batteriet, som har en kjørekapasitet på hele 200 kilometer begynner å gå tomt, er det bare å bytte batteri på nærmeste batteristasjon.

Konseptet skal først lanseres i Israel og Danmark. Her skal det etableres et titall tusen ladepunkter og flere hundre stasjoner der batteriene kan skiftes ut.

Danmark blir forsøksland
At Danmark er med på laget er ingen tilfeldighet. I Danmark blir nærmere 20 prosent av strømmen produsert med vindkraft.
Ifølge selskapet kan vindkraft fra Danmark alene sørge for kraft til hele det skandinaviske bilmarkedet.

vindmolle-680x383 (Foto: Reuters)
vindmolle-680x383 (Foto: Reuters)

- Med dagens bensinpriser kan man lade opp én bil. Og til samme pris som om man hadde kjørt med bensin, får man nullutslipp fra bilen, og nullutslipp fra å produsere strømmen til bilen, sier Agassi.