stengt (Foto: Sara Johannessen/SCANPIX , © SAJ )
stengt (Foto: Sara Johannessen/SCANPIX , © SAJ )

Regjeringens store vannbløff

Til tross for Jens Stoltenbergs løfter under valgkampen står bassenger over hele landet tomme. Men ingen i regjeringen vil ta ansvar for bassengene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Melbu i Nordland vokser barna opp i fjæresteinene. Men likevel kan bare tre av 13 av 4. klassingene der svømme. Foreldrekontakt ved Melbu skole, Ellinor Dyveke Jensen, skylder på manglende svømmeundervisning og har ikke tenkt å la Jens Stoltenberg og de rød- grønne slippe unna med brutte løfter om å fylle bassengene.

Brutte løfter
Ellinor Dyveke Jensen har jobbet hardt for å få fylt bassenget i Melbu i flere år. Til sist så hun ingen annen utvei enn å reise til Oslo for å konfrontere politikerne om hvor det ble av vannet hun ble lovet i valgkampen 2005.

- Alle barna har lyst på basseng. Og Arbeiderpartiet var jo ute med valgløfter om å fylle bassenger med vann. Dessverre har ikke det skjedd for vår del enda, sier Ellinor Dyveke Jensen til tv2nyhetene.no.

Stengte dører
Jensen har gått fra dør til dør i Melbu for å samle inn penger til flybilletten til Oslo, men når reisedagen nærmer seg har hun enda ikke fått svar på sine mange henvendelser til regjeringen om å møtes for å diskutere saken.

Opposisjonen på Stortinget, derimot, har ingen problemer med å finne tid til Jensen.

- Det er flaut at så få politikere har ”tid” til å stille opp. Men, jeg skjønner jo at det er ubehagelig for rød- grønne politikere å få sannheten midt i fleisen. Ellinor Dyveke Jensens budskap om tomme bassenger har nådd frem til Frp og vi vil mer enn gjerne ta opp saken igjen, sier Siv Jensen i en kommentar til tv2nyhetene.no

Dette er en av de mest bedrøvelige storyene jeg har vært borti og det verste av valgbløffer jeg har vært borti, sier Høyres Ivar Kristiansen som selv har vokst opp på Melbu.

Ansvarsfraskrivelse
Etter at TV 2 engasjerer seg i saken, får Jensen i 12. time tilbakemelding fra Kommunaldepartementet om at statsråd Magnhild Meltveit Kleppa likevel kan møte Jensen om enn bare et par minutter mellom to andre møter. Men svaret Kleppa serverer er ikke det Jensen hadde håpet.

- Jeg kan ikke love enkeltkommuner vann til bassengene, sier Kleppa.

Og på spørsmål fra tv2nyhetene om dette ikke er å regne som løftebrudd svarer Kleppa at kommunene selv må ta ansvar for å fylle bassengene.

- Det er slik at stadig flere kommuner har styrket eldreomsorgen, skolen, barnehager og etter hvert har også flere bassenger blitt fylt opp. Men det er enda flere uløste oppgaver i kommunene, og derfor er kommuneøkonomien fortsatt en viktig sak for regjeringen, sier Kleppa til tv2nyhetene.no.

Ellinor Dyveke Jensen er skuffet over at hun fikk så kort tid med statsråden og skulle gjerne reist hjem til Melbu med et løfte om vann i bassenget ved Melbu skole.

- Nå har det gått fire år og det er fremdeles ikke vann i bassenget sånn som det skal være. Tomme løfter i tomme basseng. Jeg føler regjeringen har bløffet oss velgere, sier Jensen.