For få år siden skulle ”alle” ha terrengsykkel. Denne trenden er i ferd med å snu. For stadig flere velger hybridsykkel, som er et raskere, lettere og ofte billigere alternativ til terrengsyklene. Hybridsykkelen er på mange måter en blanding av terreng- og racersykkel.

Hybridene er raskere enn terrengsykkelen, fordi hjulene er større, og dekkene smalere. Den har dessuten en mer oppreist sittestilling, noe som gir mindre belastning på armer, nakke, rygg og skuldre.

Hybridsyklene kan deles i 3 forskjellige grupper:

-Sportslige hybrider

-Racerhybrider

-Hybrider med mye utstyr

Syklistenes Landsforening og bladet På Sykkel har testet seks sykler i kategorien sportslige hybrider i prisklasse under 6000 kroner. Dette er raske sykler uten dempegaffel, skjermer og bagasjebrett, som passer like godt til og fra jobb, som til treningsturer.

Syklene er vurdert etter følgende kriterier:

-Sykkelglede

-Pris

-Utstyr

-Vekt

Nedenfor kan du lese resultatene. Mer om testen kan du lese på Syklistenes landsforenings hjemmesider www.syklistene.no.

Se hele testen på TV 2 Sumo.

På delt førsteplass finner vi Trek og Diamant.

smil-0-

Trek 7,5 FX
Kr 5990,-
Plassering: 1

Trek er nest lettest og den mest raceraktige sykkelen i testen. Den har en oppreist sittestilling som kan justeres, og er den som scorer høyest på sykkelglede av alle syklene i testen.

Sykkel - Trek (Foto: TV 2 hjelper deg)

smil-0-

Diamant Mixed Cut Alnatt
Kr 5999,-
Plassering: 1

Diamant-sykkelen er kvikk og lett. Mye mønster i dekkene gjør at den også er god på grus og sleipt underlag. Den samme sykkelen selges også under navnet Nakamura Nitro Advance.

sykkel - diamant (Foto: TV 2 hjelper deg)

smil-0-

Testens billigste!
Gary Fisher Monona
Kr 4990,-
Plassering: 3

Gary Fisher Monona er testens billigste sykkel. Den er lett og fin, og noe enklere utstyrt enn de andre i testen.

Sykkel-billigst (Foto: TV 2 hjelper deg)

Merida Crossway og Specialized kommer på delt nest-siste plass

smil-noytral

Specialized Globe Sport Disc
Kr 5999,-
Plassering: 5

Specialized Globe Sport Disc er testens mest komfortable sykkel, men den får trekk for skummelt glatte plastpedaler. Specialized Globe Sport Disc passer nok bedre til og fra jobb, enn til trening,

Sykkel (Foto: TV 2 hjelper deg)

smil-noytral

Merida Crossway Pro Disc
Kr 5999,-
Plassering: 5

Merida Crossway Pro Disc er nest tyngst i testen, og kan derfor føles litt treg. Sykkelen får pluss for gode bremser og god ramme.

SYKKEL-5 (Foto: TV 2 hjelper deg)

smil-surt

Jumboplass!
DBS Logic 387
Kr 5999,-
Plassering: 6

DBS Logic 387 havner på sisteplass i vår test. Den har gode bremser, men støtte og regulerbar stem øker vekten, og gjør at sykkelen føles litt treg.

SYKKEL-jumboplass (Foto: TV 2 hjelper deg)