Carl I. HAgen stiller ikke til gjenvalg til Stortinget.  (Foto: Scanpix/SCANPIX)
Carl I. HAgen stiller ikke til gjenvalg til Stortinget. (Foto: Scanpix/SCANPIX)

Carl I. Hagen trekker seg

Carl Ivar Hagen stiller ikke til gjenvalg som stortings-representant. Skriv din hilsen til Hagen her!

Dette ble klart onsdag formiddag.

- Jeg når pensjonsalderen neste år, 65 år. Jeg har lyst på litt mer avslapping, og kanskje jeg kan få noen konsulentoppdrag, sier Hagen til TV 2 Nyhetskanalen.

- Tøft å være tilskuer
For to år siden gikk Carl I. Hagen av som parlamentarisk leder for Fremskrittspartiet. Hagen innrømmer overfor TV 2 at årene etterpå har vært vanskeligere enn han hadde regnet med.

- Jeg må innrømme at det har vært mye tøffere etter å ha vært parlamentarisk leder siden 1981 å være tilskuer. Det er mye tøffere å ikke kunne kaste seg inn i det og gi direktiver. Skiftet har skjedd, og det har vært tøfferen enn jeg trodde, sier Hagen til TV 2.

- Siv Jensen har gjort en fantastisk jobb, men det er hun som er parlamentarisk leder og ikke jeg. Det har vært verre enn jeg hadde tenkt, fortsetter Hagen.

Flere politikere på Stortinget reagerer med vemod etter at Hagen annonserte sin avgang. Se alle reaksjonene her: - En kraftfull debattant

Bygget Frp
Frp-politikeren vil ved utgangen av denne valgperioden ha sittet kontinuerlig på Stortinget i nærmere 30 år. Han er stolt over å ha vært med på å bygge opp partiet.

- Jeg har vært med på å bygge opp landets neste største parti, et parti som er klart til å påta seg regjeringsansvar for å få gjennomført masse fornuftig politikk, sier Hagen. Og han lar ikke anledningen gå fra seg til å si hva han mener om dagens styre.

- Det er meningsløst mye av det som skjer, vi har milliarder på bok og så har vi ikke råd til mange nødvendige ting. Det er på tide å få kastet ut den rødgrønne regjeringen, forsetter den engasjerte politikeren.

Hva vil du helst bli husket som?

- Partibyggeren, kommer det raskt fra den kommende pensjonisten.

Skriv din hilsen til Carl I. Hagen nederst i saken

Hus i Spania
Carl I. Hagen og kona Eli Hagen tilbringer mye tid i Spania, og har også kjøpt seg i ferieparadiset. Hagen sier til TV 2 at paret kommer til å være mer i Spania etter at han går av som politiker.

- Vi kommer til å være mer i Spania, men håper å ha noe å gjøre her hjemme og. Det er her vi har familie begge to, så det blir ikke flytting dit, sier Hagen.

Lang politisk karriere
På Stortinget er Hagen visepresident og sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen, den utvidede utenrikskomité, fullmaktskomiteen og valgkomiteen, samt som varamedlem i Stortingets delegasjon for forbindelser med Europaparlamentet.

Han var formann i Fremskrittspartiet fra 1978 til 2006 inntil Siv Jensen tok over, og er stortingsrepresentant for Oslo. 64-åringen har tidligere vært medlem av Oslo bystyre (1979-1982, 1987-1991 og 1995-1999).

Forfatter
Carl I. Hagen har også gjort seg profilert på andre områder, blant annet som forfatter. I 2007 gav han ut selvbiografien «Ærlig talt.»

Se bilder fra Hagens politiske liv her:
234690