Øvrebø
Øvrebø

- Helt korrekt av Øvrebø

Rune Pedersen avviser på det sterkeste at Lillestrøm skulle hatt straffespark på overtid mot Brann. Se episoden og døm selv!

Etter 1-2-nederlaget mot Brann mente både Vidar Riseth og Tom Nordlie at Lillestrøm skulle hatt straffespark da Bjørn Dahl berørte ballen med armen innenfor egen sekstenmeter på overtid.

Burde Lillestrøm hatt straffespark på overtid? Se episoden i videovinduet øverst i saken og diskuter med andre fotballfans i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Men dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund (NFF) mener LSK-duoen tar skammelig feil.

- Jeg mener det er en type forseelse som ikke kan straffes. Det er ingen forsettlighet med tanke på at hånden treffer ballen. Jeg anser det som en riktig avgjørelse, slår den tidligere FIFA-dommeren fast overfor TV 2 Sporten.

- Samtaleemne uansett
- Men hva om Øvrebø hadde dømt straffe?

- Vel, da hadde nok den situasjonen også blitt et samtaleemne. Det er ikke lett å si hvordan media angriper slike situasjoner, svarer Pedersen.

Omstridte dommeravgjørelser har stjålet fokuset etter hver eneste serierunde denne sesongen. Men Rune Pedersen synes ikke media har overfokus på avgjørelsene som blir tatt av mannen i sort.

- Slik fotballen er blitt i dag er det en utopi å tro at dommeravgjørelser ikke vil bli diskutert. Vi har hatt noen episoder, men folk må huske på at 90 prosent av dommeravgjørelser er skjønnsmessige episoder, sier han.

Ni røde hittil
Til nå i sesongen er det delt ut hele ni røde kort. Vidar Riseth mente søndagens dommer Tom Henning Øvrebø lekte «kortleken» på Brann Stadion.

- En sånn statistikk sier ikke så mye. Dommeren gir kort der han mener det har vært forseelser som gir grunnlag for det. Men av de ni røde som er delt ut hittil har det vært en del som kan diskuteres, blant annet ett på Ullevaal forrige uke, poengterer Pedersen.

- Hvordan opplever en dommer å måtte stå skolerett foran et fulltallig pressekorps og forsvare sine dommeravgjørelser etter kampene?

- Jeg tror ikke de synes det er et problem så lenge de er mener avgjørelsene har vært korrekte. Men er de usikre kan de noen ganger si nei, som blant annet Svein-Erik Edvartsen gjorde i Stavanger, svarer Pedersen.

- Kan virke skremmende
- Skremmer alt fokuset på dommeren vekk potensielle nye toppdommere til å satse?

- Ja, i det lange løp så tenker kanskje dommere nedover i systemet at det ikke er verdt det når de ser på all mediefokuset. Men toppdommere ser på seg selv som idrettsutøvere som hele tiden vil gjøre best mulig prestasjoner. I likhet med fotballspillere vil de hele tiden gjøre sitt beste, og gjør de en feil i løpet av kampens gang må de bare jobbe videre, svarer Rune Pedersen, og poengterer følgende:

- Det er jo ikke dommeren som blir kritisert, det er heller det at trenere og spillere kan være uenig i hans håndhevelse av regelverket.

Sjekk Tom Henning Øvrebøs vurdering av flere omdiskuterte diskusjoner i oppgjøret mellom Brann og Lillestrøm her:

234239

Burde Lillestrøm hatt straffespark på overtid? Diskuter episoden med andre fotballfans i kommentarfeltet nederst i artikkelen.