Smuldrepai
Smuldrepai

Smuldrepai

Av rabarbra, med smak av ingefær og kanel

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trekk av det grove skinnet på rabarbrastilkene.
Del stilkene i biter, legg i en kasserolle sammen med vann, sukker, ingefær, sitronskall og kanel.
Kok opp og la trekke 1 min, til stilken så vidt begynner å bli myke.

Smuldre sammen alle ingrediensene til deigen, fordel halvparten av deigen i en paiform eller ildfast form.
Legg rabarbraene over og fordel resten av deigen over.

Stek på midterste rille i varm stekeovn 200 oC ca 25-30 min.

Server med vaniljeis, vispet krem, vaniljekesam eller vaniljesaus

Vaniljesaus:

Kok opp melk og splittet vaniljestang.
Pisk sammen eggeplommer og sukker.
Tilsett eggeblandingen i den varme melken under omrøring til en fyldig saus.
Sausen bør ikke koke.
Sil og avkjøl.

Tips til enkel vaniljesaus:

Erstatt 2 eggeplommer med 2 ts maisennamel.
Fremgangsmåten som beskrevet over.