John Arne Riise i The Sun
John Arne Riise i The Sun

- You Riise Pudding

Utenlandske aviser er nådeløse etter John Arne Riises selvmål mot Chelsea. Spesielt svenskene godter seg. Les hva de skriver!

Englands største og mest leste avis The Sun er kjent for sine ordspill.

På sine nettsider slår avisen til med overskriften «You Riise Pudding» - og spiller på den berømte engelske desserten.

- Liverpool så ut til å sikre seg en livsviktig fordel foran neste ukes andre møte lagene takket være Dirk Kuyts fulltreffer i det 43. minutt. Men Riises brøler av en heading skapte en katastrofe, konkluderer avisen.

Freak-selvmål
Med overskriften Grant kunne juble etter «freak-selvmål» slår The Mirror fast at Chelsea nå i aller høyeste grad er favoritt til å komme seg til finalen i Moskva.

- Riises bisarre selvmål sørget for at Chelsea nå kan sette kursen for Moskva, skriver avisen.

Lokalavisen i Liverpool, Liverpool Echo, er mer moderat i sin beskrivelse av Riises selvmål.

- Et selvmål av Riise ga Chelsea et svært verdifullt bortemål de kan ta med seg inn i Mesterligasemifinalen på Stamford Bridge neste uke.

Skandalenes mann
Svenske tabloider godter seg nærmest over Riises uheldige fulltreffer.

Storavisen Expressen presenterer overskriften «Nå har du stelt det til igjen, Riise», og presenterer den norske landslagsspilleren som en skandalens mann.

Expressen nevner Riises økonomiske rot, kjendis-SMS’er og golfkølle-slagsmålet med tidligere lagkamerat Craig Bellamy i sammenheng med selvmålet.

Sammen med overskriften «Syndebacken» og et stor bilde av Riise skriver svenske Aftonbladet:

- Her er den norske skallen som hele England prater om. John Arne Riises springskalle gir Chelsea grepet om en finalebillett i Mesterligaen.

Fra helt til skurk
Kanskje har danskene i bakhodet at det nærmer seg en horde norske turister til pannekakelandet i sommer. For de går ikke like langt i sin dom over Riises selvmål.

- Fra helt til skurk. Det ble konklusjonen for Liverpools norske back John Arne Riise, skriver Berlingske Tidene.

Ekstra Bladet poengterer det samme.

- Som innbytter i andre omgang lignet han lenge en del av Liverpools mannskap på seierskurs. Men fra å være rød helt ble Riise de rødes skurk og det til og med i siste avgjørende sekund, skriver avisen.