patrick Thoresen
patrick Thoresen

Thoresen klar for thriller

Nordmannen må ut i en syvende og altavgjørende kvartfinale i kampen om NHL-avansement.

Philadelphia - Washington 2-4

Natt til mandag fikk nordmannen tolv minutter på isen da Philadelphia Flyers hadde tidenes mulighet til å avansere videre i Eastern Conference-sluttspillet på hjemmebane.

Gjestenes Alex Ovechkin våknet imidlertid fra dvalen fra de siste fire målløse kampene, og puttet egenhendig to pucker i nettet i siste periode.

Dermed stjal Washington initiativet i kampen om avansement, ettersom den sjuende og siste kampen spilles i Washington natt til tirsdag norsk tid.

Utligning til 3-3 i kamper er kastrofe for Patrick Thoresens Flyers, som ledet 3-1 etter fire oppgjør. Det fikk nordmannen føle på kroppen i natt. Et beinhardt møte med Milan Jurcina sendte Thoresen seilende ned i knestående på tampen av første periode.

Men mandagens kamp var likevel lenge i nordmannens hule hender. Tidlige mål fra lagkameratene Mike Richards og Danny Briere sendte vertene foran med en tidlig 2-0 ledelse etter mindre enn to minutter av andre periode.

Men det var før alt raknet på slutten. 20 000 hjemmefans måtte konstatere at Nicklas Backström, Alexander Semin og nevnte Ovechkin snudde til sin fordel.

Flyers-profil Danny Briere har imidlertid ikke gitt opp.

- Vi har fortsatt sjansen. Denne kampen må vi bare legge på is, for vi vet at vi kan vinne i Washington. Vi har gjort det før, sier Briere til NHL.com.

PS: Montreal venter i neste runde, skulle Patrick Thoresen & co. makte å avansere.