Torsk
Torsk

Torsk

Med tomater, kapers og pinjekjerner ( middelhavsaus)

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Legg torskefileten i en ildfast fat, dryss over salt og pepper og drypp over 1/2 dl olivenolje.
”Bak ” torsken i varm stekeovnen 150 oC i ca 20 min.

Varm opp ½ dl olivenolje i en stekepanne og fres de små tomatene som er delt i to ( ev de hermetiske tomatene).
Tilsett finhakket hvitløk, noen finhakkede kapers, pinjekjerner, resten av de hele kapersene og oliven.

Bland godt og varm det hele opp.
Rett før servering legg i den ovnsbakte fisken i den varme ”middelhavssausen” og vend om.
Server med bønner.

Bønner:

Skyll hermetiske bønner i kaldt vann og la dem renne godt av .

Finhakk løk og hvitløk og surr i olje, tilsett de godt avrente bønnene varm opp og tilsett rikelig med finhakket persille rett før servering.