Ståle treffer
Ståle treffer

- Dette må vi tåle

Ståle Solbakken manglet ikke selvironi dagen etter saftsmellen på indre bane.

FC København-treneren gjemte seg ikke bort dagen etter det sure semifinaletapet for Esbjerg (2-2, 2-3, sammenlagt).

- Når vi ikke klare å lever opp til omverdens forventninger, må vi leve med at både dere og opinionen generelt stiller kritiske spørsmål, sier han til TV 2 Danmark.

Angrep bøtte
FCK-sjefen utøvde ufrivillig tragikomikk i sluttsekundene. Da Esbjerg utlignet, svartnet det for Solbakken. Han prøvde å sparke ned FCKs fyldige saftbøtte, som sto på sidelinjen. Men 40-åringen falt i gjerningsøyeblikket, og måtte slå bøtten over ende med knyttneven i stedet.

I motsetning til resten av verden, syntes ikke dommeren og hans assistenter at opptrinnet var det spor morsomt, og sendte Solbakken på tribunen, tett fulgt av to sikkerhetsvakter. Stuntet ble straffet med én kamps karantene.

LES OGSÅ: Her svartner det for Solbakken!

Da TV 2 Danmark tok en Golden Goal-variant og spurte Solbakken om vise hva han hadde tenkt å gjøre med FCK-styrkedrikken, traff den tidligere goalgetteren klokkerent.

Se fulltrefferen i videovinudet over!

- Jeg bør vel ta straffesparkene våre, kommenterte han etterpå.

Høyt bunnivå
Smilene til tross: Med cup-exit for en tabellsjuer og fem poengs ligaluke opp til Aalborg i bakhodet, innser Solbakken at ikke alt er som det skal i Kongens by. Men den pedagogutdannete har i det minste funnet ett lyspunkt.

- Kjennetegnet vårt har vært at vi har alltid høyt bunnivå. Det har vi fått tilbake de to siste kampene, sier han.

Se Solbakken miste fotfestet her:

232547