scientologi_680
scientologi_680

«Du kan blåse av deg hodet. Det er ditt valg»

Scientologenes informasjonsfilm sjokkerer. Se videoen selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En introduksjonsfilm til scientologi sammenligner det å ikke bli med i sekten med å ta sitt eget liv. Filmen "Orientation" brukes i rekrutteringen av nye sektmedlemmer og beskriver livet som scientolog som den eneste rette veien.

- Du står nå på dørterskelen til dine neste trillioner år. Du kan leve det i et skjelvende traumatisk mørke, eller du kan leve det triumferende i lyset. Valget er ditt, sier en velkledd og frisert mann i mørk dress.

- Det er ditt valg
Filmen forteller deg at det er du som har ansvaret for ditt eget liv. Men valget ditt er ifølge scientologene av svært stor betydning.

- Hvis du forlater dette rommet etter å ha sett denne filmen, går ut og aldri nevner scientologi igjen, står du helt fritt til det. Det ville være dumt av deg. Du kan også kaste deg utfor ei bru, eller blåse av deg hodet. Det er ditt valg, sier mannen mens han ser rett i kamera.

Dersom du derimot velger å bli med i scientologikirken vil fremtiden din bli god, påstår filmen.

Se siste del av filmen selv.

Skremt av videoen
Dagbladet har snakket med Maria Svendsen som har sett hele filmen "Orientation" hos scientologene. Hun sier til avisa at hun ble skremt over budskapet i filmen.

- Jeg oppfattet det som en trussel til å bli med i kirka, og en oppfordring til selvmord hvis man ikke ble med, sier Svendsen.

Også på YouTube har flere kommentert filmen. Flere latterliggjør budskapet, mens andre føler seg skremt etter å ha sett filmen.

Hva mener du? Se filmen og si din mening nederst.

Reagerer på budskapet
Flere psykologer har reagert på måten scientologene rekrutterer nye medlemmer på. Gjennom å tilby en gratis personlighetsvurdering får de kontakt med mennesker på gata. Etter en kort analyse får du svarene av scientologene.

De er ofte nedlatende, og setter søkelys på dine svake sider.

Psykologene mener personlighetstester må følges opp på en ordentlig måte i etterkant.

20 år gamle Kaja Bordevich Ballo tok sitt eget liv kun få timer etter å ha gjennomført en slik personlighetstest.

Les også: - Det er helt uvirkelig

Les også: Scientologenes mektigste våpen