Dette er mannen som har tilstått drapet på Engla (10) (Foto: TV4)
Dette er mannen som har tilstått drapet på Engla (10) (Foto: TV4)

Dette er drapsmannen

Dette er Anders Eklund (42) som søndag innrømmet å ha drept Engla Juncosa-Höglund.

Det var etter at politiet gjennom flere avhør hadde konfrontert 42-åringen med de sterke bevis de hadde samlet mot han, at han søndag innrømmet å ha tatt livet av den ti år gamle jenta.

- Jeg vil fortelle, det var jeg. Jeg har drept henne og tatt livet av henne, sa Eklund i avhøret, ifølge den svenske avisa Expressen.

Han innrømmet også å ha tatt livet av Pernilla Hellgren (31) i Falun for åtte år siden, og det spekuleres nå i om mannen kan knyttes til flere uoppklarte drap.

Les også: Engla funnet død

- Glad for å ha tilstått
- På kun et minutt endret alt seg, og min klient var nesten glad for å ha tilstått. Det er en tragisk historie, sier advokat Jan Kyrö til nyhetsbyrået TT.

Tilståelsen skal ha kommet etter at politiet kunne legge fram DNA-analyser som knytter Eklund til Pernilla-drapet for åtte år siden.
- Da erkjente han det drapet ganske umiddelbart, sier Sven-Åke Petters i Dalarne-politiet til Expressen.se.

I avhør mandag skal den mistenkte 42-åringen ha tilstått ytterligere et lovbrudd. Ifølge Aftonbladet.se skal Eklund ha innrømmet et voldtektsforsøk i Sandviken i 2006. - Nå sier han at han har innrømmet det som er å innrømme, og at det derfor ikke kommer flere saker, sier advokat Jan Kyrö til nyhetsbyåret TT.

Drapet på den ti år gamle jenta går hardt inn på det lille lokalsamfunnet i Dalarna i midt-sverige. Søndag valgte mange å gå til kirken for å finne trøst. Også politiet og redningsmannskapene er sterkt preget av det som har skjedd.

Pressetalsmann for politiet i Dalarna, Sven-Åke Petters, får store problemer med å svare da en reporter fra TV 4 spør hvordan dette oppleves for han. - Dette er vanskelig, sier Petters sterkt beveget.

engla_ny (Foto: SCANPIX)
engla_ny (Foto: SCANPIX)

Viste politiet liket
Engla forsvant forrige lørdag etter å ha vært på vei hjem fra fotballtrening i den svenske bygda Stjärnsund. Hun ble trolig drept samme dag. 42-åringen fortalte søndag politet at han møtte jenta og drepte henne, uten å gå i detaljer. Deretter skal han ha vist politiet hvor han hadde gjemt liket av jenta som forsvant for ni dager siden.

Ifølge Expressen.se opptrådte drapsmannen rolig på funnstedet som ligger et godt stykke fra stedet hun forsvant.

Tidlig i søkelyset
Anders Eklund kom tidlig i søkelyset etter at både Engla og 42-åringens røde Saab 900 med få minutters mellomrom, ved en tilfeldighet, ble fotografert av en mann som skulle teste sitt nye kamera. Sist mandag ble han pågrepet av politiet, men har helt frem til i går nektet han for å ha noe med forsvinningen av Engla å gjøre.

Les også: Engla-mistenkt fengslet

42-åringen, som til vanlig jobber som lastebilsjåfør, er tidligere dømt for flere sexovergrep, og skal ha kommet ut fra fengsel så sent som for mindre enn ett år siden.

Les også: - Slapp ut for under ett år siden

Nøyaktig hva som skjedde med Engla etter at hun forsvant, er foreløpig uklart. Men trolig kommer det flere svar da politiet vil fortsette avhørene av 42-åringen, og rettsmedisinere i Uppsala vil nå se nærmere på liket.

42-åringen tilstår drapet: