Lyn Jubel
Lyn Jubel

Dagens beste oddsspill

Det ble treff på det ene forslaget i går, og vi går for en trygg variant i dag også.

Spillforslag frist kl. 16.55:
35 Manchester Utd - Arsenal H 1,75
52 FC Lyn Oslo - HamKam H 1,60

Totalodds: 2,80

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Vurderte kamper:

1 Ipswich - Norwich 1,75 3,10 3,55
Lokaloppgjør, også kalt ”Old Farm”. Ipswich kjemper om den siste play off-plassen, som det kommer til å bli beinhard konkurranse om. Flere spillere tilbake den siste tiden. Norwich styrer inn til en plass litt under midten. Vunnet sine to siste hjemmekamper, etter mange tap i løpet av våren. Ingen endringer på laget siden forrige kamp.

8 Liverpool - Blackburn 1,40 3,65 5,30
Liverpool ser ut til å sikre seg fjerdeplassen, to poeng foran Everton før denne kampen. Klare for semifinale i Champions League etter 4-2-triumfen over Arsenal i midtuken. Kun ett hjemmetap i ligaen. Mascherano og Pennant mangler i dag også. Blackburn har tatt seg opp noe etter en svak vår. Kjemper om en plass i Uefa-cupen. Roberts og Dunn må testes før kampen.

Bør være snakk om en grei Liverpool-seier. Har imidlertid ikke slått Blackburn på de tre siste forsøkene, og mangler stabiliteten som skal til for å fortjene spill til denne oddsen.

35Manchester Utd - Arsenal (S) 1,75 3,10 3,55
36Manchester Utd - Arsenal (0-1) 3,25 3,35 1,75
38 Manchester Utd - Arsenal over/under 2,5 mål 1,80 1,60
Nøkkelkamp i gullstriden. United tre poeng foran Chelsea, men har igjen bortekampen på Stamford Bridge. Arsenal følger tre poeng bak Grant & co., og skaffer seg dermed et reelt håp med seier i dag. Neville er tilbake for vertene etter lang tids fravær. Ronaldo og Rooney fikk hvile mot Roma i midtuken. Ferdinand ventes klar, men Vidic er fortsatt skadet.

Arsenal har anstrengt seg hardere enn United den siste uken. Fortjente egentlig bedre i alle kampene mot Liverpool (1-1, 1-1, 2-4), men mangler medgjørlige dommere og det lille ekstra foran begge målene. Walcott og Eduardo er ute resten av sesongen, Flamini minst et par uker.

2-2 i det omvendte. Dette blir et meget interessant oppgjør med tanke på stillingen i gullkampen. Ett poeng er for lite for United, og tilnærmet et tap for Arsenal. Med andre ord to lag som kommer til å gå for seier fra første sekund, og vi tror på en kamp i samme gate som Arsenals 2-4-tap på Anfield. Vi setter pengene på hjemmeseier, og synes også H med handikapp og over 2,5 mål i kampen frister.

47 Getafe - Real Zaragoza 2,30 2,80 2,60
Getafe spilte en herlig kamp mot Bayern torsdag. Fikk en mann utvist allerede i det sjette minutt, men rullet like fullt opp det ene angrepet etter det andre i 120 minutter. Spiller cupfinale mot Valencia til uken. Zaragoza styrer inn til en plass midt på treet etter en skuffende sesong. 1-3-11 borte.

Getafe har langt fra den bredeste troppen i Primera, og må ventelig spare på kruttet i dag. 2,60 for B ser ikke veldig bra ut på et lag som har vunnet én av 15 bortekamper. Zaragoza er uansett et lag med gode spillere og stor kapasitet, og med disse forutsetningene vurderer vi spill på gjestene.

49 Bodø/Glimt - Stabæk (S) 3,00 2,90 2,00
Glimt imponerte med lagets forventede styrker i den første kampen mot Kamma, men hadde lite å by på i tapet for Lyn på Ullevaal sist. Mangler fortsatt Sørensen og noen i forsvaret, men ingen nye siden seriestart. Stabæk var tilbake i kjent stil sist da LSK ble slått sist, etter en tam og målløs premiere i Molde. Helten fra LSK-kampen, Andersson, er tvilsomt startende etter sykdom uken som gikk. Naturlig erstatter Tchoi et stykke unna toppformen.

Underlaget skal ikke være noen stor ulempe for gjestene. Borteoddsen tåler sammenligning, og blir det soleklare valget.

52 FC Lyn Oslo - HamKam 1,60 3,20 4,20
53 FC Lyn Oslo - HamKam (0-1) (S) 2,70 3,55 1,90
Lyn fikk dårlig betalt for den gode innsatsen på Lerkendal i premieren. Vant kontrollert mot Glimt sist, der begge spissene og frisparkeksekutør Stensaas tegnet seg på scoringslisten. Ingen fravær av betydning. Kamma var veldig svake i premieren på Aspmyra, men viste at de blir å regne med på eget gress i år også med 3-2-seier over Viking for en uke siden. Skadesituasjonen er stadig prekær. Haraldsen, Kristoffersen, Strand, Cooreman er blant de uaktuelle, og ytterligere fem mann har ikke trent skikkelig uken som gikk.

Klar H. 1,60 er litt under hva vi hadde håpet, men kan brukes under tvil.

55 Molde - Tromsø (S) 2,50 2,80 2,40
Molde holdt Stabæk til 0-0 her i premieren. Var ikke så langt unna et heller ufortjent poeng i Fredrikstad sist. Eneste scoring hittil kom på straffe. Torsdag manglet hele ti spillere på trening, halvparten av dem startet mot FFK. Trener Jonevret regner likevel med å ha flesteparten tilbake. Den viktige stopperen Andreasson er blant de usikre. Tromsø står med fire poeng etter kamper mot LSK og VIF, nærmest seieren i 1-1-kampen på Åråsen. Borch og Hafstad er ute med langtidsskader. Huusko usikker etter et fall på isen, mens Moldskred er operert og ute en stund.

Moldskreds skade svekker helt klart gjestene, som også mistet sentrale Strand til Vålerenga i vinter. Blir likevel klarere favoritter enn oddsen antyder i denne.

58 Viking - Aalesund 1,35 3,85 5,70
60 Viking - Aalesund over/under 2,5 mål 1,40 2,15
Viking skuffet med tap på Hamar sist, etter en mer eller mindre kontrollert seier over Godset her i premieren. Keeper Myhre blir ikke klar i dag heller. Pereira og Abelsson stadig ute, Ross eneste nye skade siden sesongstart. Aalesund fulgte opp den tamme sesongstarten i Oslo med en velfortjent 4-2-seier over Brann. Ingen fravær av betydning. Ble definitivt styrket med Aarøy og nykommer Arneng tilbake i laget sist.

3-0 tilsvarende kamp i fjor høst, Austnes har byttet fra oransje til mørkeblått i mellomtiden. En grei hjemmeseier ligger i kortene, uten at 1,35 er i nærheten av en plass på bongen. 2,15 for en målfattig affære kan kanskje vurderes.

61 Alta - Odd 4,20 3,70 1,50
Alta imponerte ved å vinne 3-1 borte mot Kongsvinger i serieåpningen. Alta er av de fleste spådd en tung sesong, og her tar de i mot en av de største opprykksfavoritene. Odd vant fortjent 2-1 hjemme mot Sandefjord i sin første kamp, og har mannskap godt nok til å ta steget rett opp til Tippeligaen igjen. Slike kamper skal Odd vinne. B.

63 Sarpsborg Sparta FK - Kongsvinger (S) 2,00 3,20 2,75
Begge lagene skuffet i seriepremieren. Sparta tapte 0-2 borte mot nyopprykkede Hødd, mens Kongsvinger tapte 1-3 hjemme mot en annen nykommer, Alta. Sparta hadde en meget svak sesong i fjor, men skal stille bedre rustet denne gang. Kongsvinger på sin side imponerte i 2007, men 1-3 hjemme mot Alta var en tankevekker. 2-2 her i fjor, og dette virker helt åpent igjen.

65 Hønefoss BK - Start (S) 3,60 3,45 1,65
Hønefoss åpnet med 0-1 tap mot Løv Ham i Bergen. De havnet kun tre poeng over nedrykk i fjor, og går trolig en ny tøff sesong i møte. De tar her i mot seriefavoritt Start, som i sin første kamp tok en grei 5-2 seier hjemme mot nyopprykkede Nybergsund. De har fortsatt noen skader i troppen, og har hatt en noe vanskelig trengingsuke bak seg med tunge baneforhold. Gjestene bør uansett sikre seg tre poeng her i dag.

67 Moss - Hødd 1,30 4,45 5,50
Moss har forsterket bra foran sesongen, og er et lag mange tror på i opprykkskampen. 1-1 borte mot nyopprykkede Sandnes Ulf forrige helg, etter å ha tatt ledelsen etter et par minutter. Hødd sikret seg tre poeng hjemme mot Sparta i sin åpningskamp. Laget er ventet å kjempe en kamp i bunnen, og de må nok belage seg på å ta sine fleste poeng hjemme på Høddvoll. Borte mot Moss har de trolig lite å hente, men 1,30 frister ikke.

69 Notodden - Løv-Ham (S) 1,85 3,30 3,00
Notodden tapte 1-3 i serieåpningen borte mot fjorårets cupfinalist Haugesund. De har dog imponert stort i sesongoppkjøringen, og har levert mange sterke resultater mot antatt bedre lag. De er klart best hjemme, og hadde solide 9-1-5 på eget gress i fjor. Løv Ham åpnet med seier hjemme mot Hønefoss. I fjor endte de et fattig poeng over nedrykksstreken, og de ser ikke vesentlig forsterket ut siden den gang. De trives som vertene klart best på hjemmebane, og vi har god tro på Notodden i dag.

71 Nybergsund IL-Trysil - Bryne (S) 2,80 3,25 1,95
Nybergsund tapte som ventet borte mot Start i seriepremieren, men det blir spennende å se hva det nyopprykkede laget kan greie på eget gress. De var helt suverene i sin 2.divisjons avdeling i fjor, og endte da med 10-1-2 på hjemmebane. Bryne går som vanlig for opprykk, men har neppe lag til å klare det i år heller. De skuffet stort i første serierunde ved å tape 0-1 hjemme mot middelmådige Sogndal. Bryne trives som de fleste andre lag klart best på eget gress, og vi tror de kan få det tøft mot verter som vil ta sin første store skalp i Adeccoligaen. Vi gambler på en H.

73 Sogndal - Haugesund (S) 1,85 3,30 3,00
Begge lagene imponerte i serieåpningen. Sogndal ved å slå Bryne 1-0 borte, og Haugesund med en fin 3-1 seier hjemme mot Notodden. Sogndal sliter tungt økonomisk, men har allikevel flere sterke navn i troppen. Noen kamp i toppen blir det nok uansett ikke for laget fra saftbygda. Begge lag var klart best på eget gress i fjor, og Sogndal får et knapt tips hjemme på Fosshaugane.

83 Lillestrøm - Vålerenga (S) 2,15 2,85 2,75
86 Lillestrøm - Vålerenga (pause) 2,65 2,05 3,20
Borteseier i begge oppgjørene mellom disse forrige sesong. LSK har begynt 2008 med ett heldig poeng mot Tromsø og fortjent tap for Stabæk. De regjerende norgesmesterne savner harmoni på alle plan i klubben om dagen. Johnsen, Kiesenebner og Søgård ute med langtidsskader. Riise har fått føling med skaden sin igjen, og blir neppe å se. Vålerenga har heller ikke imponert innledningsvis. Uten poeng og nettkjenning i Tromsø sist, etter en arbeidsseier over AaFK i premieren. Lange og Jalland fortsatt uaktuelle. Trolig endringer på topp etter kun en Berre-scoring på de to første.

To lag med stort press på seg. Vi tror det blir hard jobbing og defensiv trygghet fra start. Det frister i det hele tatt ikke med innsatser, 2,05 for uavgjort til pause er minst uaktuelt.

95 Almería - Villarreal (S) 2,80 2,90 2,10
Almería innledet året med kanonform, men har kun slått jumbo Levante på sine syv siste. Ingen skader av betydning, men forsvarsduoen Juanito og Pulido soner karantene. Gjestene røk på 0-2-tap i Sevilla sist, men har høyst overraskende sjansen til å ta gull fortsatt. Har i likhet med vertene to fravær i de bakre rekker grunnet suspensjoner.