Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg ønsker å leve et mer mangfoldig liv, sa Åslaug Haga til pressen etter det ble kjent at hun ikke stiller til gjenvalg som hverken partileder eller stortingsrepresentant neste år.

Det er gått ni år siden den tidligere diplomaten Åslaug Haga kom inn i politikken som nestleder i Senterpartiet.

- Det er ingen grunn til at ikke Senterpartiet skal være det dominerende partiet i sentrum av norsk politikk, sa en offensiv Haga den gang.

En rødgrønn arkitekt
For fem år siden ble Haga valgt til leder. I 2005 var hun en av arkitektene bak den rødgrønne regjeringen. Men etter to perioder på Stortinget sier hun takk for seg.

- Siden jeg ikke tar gjenvalg til Stortinget i 2009 har jeg også gjort et valg som innebærerer at jeg ikke tar gjenvalg som partielder på landsmøtet vårt i mars neste år, sa Haga.

Var sykemeldt
For halvannet år siden ble Haga sykmeldt med høyt blodtrykk. Hun la om livssstilen, men avviser at sykdommen er en medvirkende årsak til at hun nå trekker seg.

- Helsa har ikke hatt noen betydning. Jeg er i knallform, sa en smilende Haga til den møtende pressen på Senterpartiets landsmøte.

Rødgrønn kjøkkenhage
Den siste uka har det stormet rundt Haga både med partistrid om kirken og konsulentavtalen med partifellen Eli Arnstad. Men Haga sier hun bestemte seg for å gå av allerede for et år siden, og at hun nå vil leve det virkelige liv som hun kaller det, der skal hun blant satse på sin egen kjøkkenhage.

- Alt fra de enklere tingene som reddiker og salat til mer avansert grønnkål og krydderurter. Rødt og grønt i en salig kombinasjon. Jeg gleder meg til å få min egen kjøkkenhage.

Navarsete er favoritt
Nestleder Liv Signe Navarsete seiler nå opp som favoritt til å overta ledervervet i Senterpartiet.

Les mer her: - Størrelse 39!