Årsaken til krangelen er TV 2's avsløringer om virksomheten til gruveindustrien i Tanzania.

- Presset og ydmyket
- Nå er jeg så lei den pingla Sanner, sa Kristin Halvorsen til TV 2 onsdag, og la til at Sanner ikke har gjort noen verdens ting for menneskerettigheter i afrikanske land.

Torsdag svarer en provosert Jan Tore Sanner:

- Kristin Halvorsen er blitt presset og ydmyket i to og et halvt år. Hun hadde vel behov for å glefse litt tilbake, sier Sanner.

- For passivt fra Halvorsen
Bakgrunnen for den verbale krigen er TV 2s reportasjer om den omstridte gruveindustrien i Tanzania, som er beskyldt for både drap, plyndring og tvangsflytting. Norge har investert milliarder av dine pensjonspenger i landet.

- Vi kan faktisk gjøre verden til et litt bedre sted hvis vi bruker det eierskapet vi har i mange tusen selskaper til å påvirke dem til å respektere menneskerettighetene, sa Kristin Halvorsen til TV 2.

For passivt, mener Sanner. Han gir Halvorsen svar på pinglekarakteristikken.

- Jeg synes litt synd på Kristin Halvorsen. Hun er blitt presset, og det er jo ikke så rart. Ingen kjenner Kristin Halvorsen igjen fra den gangen hun var opposisjonsleder og skulle forandre Norge, sier Sanner.

- Nå er hun blitt pusekatten til Jens, sier Høyre-nestlederen.

- Første som kaller meg pus
Halvorsen svarer på kritikken fra sin motpart med å ønske seg ut av dyrenes verden.

- Jeg synes vi skal forlate dyreriket. Det viktige er at vi har høyt trykk på de etiske retningslinjene. Grove brudd på menneskerettigheter skal vi ikke ha noe av i selskaper som vi er medeiere i, sier Halvorsen.

- Du er ingen politisk pusekatt?

- Absolutt ikke. Ingen har kalt meg pus før nå, sier Halvorsen til TV 2 Nyhetene.