aliambulanse_680 (Foto: Caroline Drefvelin)
aliambulanse_680 (Foto: Caroline Drefvelin)

Kolleger kritiserer ambulansesjåførene

Opptakene fra dramaet i Sofienbergparken vekker reaksjoner hos andre helsearbeidere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steinar Sellevold har lang erfaring fra luftambulansen og er vant til å ta kjappe avgjørelser i ekstremt stressende situasjoner. Nå er han regionsjef for Luftambulansen.

Han understreker at han ikke er ute etter å dømme noen, men er svært kritisk etter å ha hørt lydopptakene.

- Han skulle vært transportert til legevakten og kommet til legebehandling. Han skulle ikke vært forlatt i parken slik de vurderte det her, sier Sellevold til TV 2.
Si din mening nederst i artikkelen.

legereax_680 (Foto: Leif Erik Kleppen/TV 2)
legereax_680 (Foto: Leif Erik Kleppen/TV 2)
Livstruende skadet
Det store spørsmålet er om ambulansesjåførene hadde nok informasjon til å forstå at Ali Farah var livstruende skadet. Lydopptaket viser at sjåføren skjønte at Ali led av en cerebral skade.

- En cerebral skade og med de symptomene som kommer frem i forhold til denne reportasjen og denne loggen her, så er det klart at den skal til behandling til sykehus. Og det viser jo også de undersøkelsene og den behandling som pasienten får i etterkant. En blødning i hjernen er en livstruende skade i utgangspunktet, forteller Sellevold.

Etter Ali Farah-saken har ambulansetjenesten i hele landet gjennomgått rutinene.

- Det er for å hindre at noe lignende kan skje igjen. Det er ikke slik ambulansetjenesten ønsker å fremstå, sier Sellevold.

Sterke reaksjoner
Reaksjonene på denne saken har strømmet inn på tv2nyhetene.no siden lydopptaket med ambulansesjåføren ble offentliggjort i går.

Også leger og ansatte i helsevesnet reagerer kraftig på ambulansesjåførens opptreden.

«Dette kan ikke forsvares, flere kraftige tiltak må iverksettes og offentligheten må forsikres om at dette ikke skjer igjen» skriver en debattant.

Det som går igjen i innleggene på TV2.no er at amulansesjåførene opptrådte uproffesjonelt da de lot seg provosere av at Ali Farah urinerte på dem og nektet å ta ham med i ambulansen. Og ikke at dette handlet om rasisme.

«Jobber i helsevesnet selv. Og jeg må si at jeg blir helt rystet over denne saken. Jeg blir sint og lei meg. Det er en skam at helsepersonell kan ha en sånn opptreden», skriver en annen debattant.

Hør klippene og delta i debatten selv.