Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er denne setningen som kan bli avgjørende for fremtiden for de to ambulansesjåførene som ble sendt for å hjelpe Ali Farah:

- Han pisser makkeren min på bena og pisser på bilen vår. Det er greit han var kaldsvett og bleik og om han har slått bakhodet når han har gått i bakken, så han har cerebralt... Han kaldsvetta og lå der ynket og alt mulig sånn.

For her innrømmer den ene sjåføren at han mistenker Ali Farah for å ha en såkalt Celeberal skade - samtidig som han avviser å hjelpe.
Si din mening nederst i artikkelen.

Les også: - Det kommer til å bli bråk

ullevaalpk_680 (Foto: TV 2)
Ullevål reagerte ikke
Ledelsen ved Ullevål Sykehus fant ikke noe kladreverdig da den gikk gjennom lydopptakene fra ambulanseskandalen i Sofienbergparken.

- Vi har gått igjennom de lydlogger som finnes både i kommunikasjonen mellom ambulansen og AMK, sa Arild Østergaard ved Ullevål universitetssykehus 8. august i fjor.

Lydopptaket som Ullevål hadde gjennomgått, og som de fortsatt holder hemmelig, avslørte TV 2 i går.

Vil ta affære
Etter at TV2 i går offentliggjorde de hemmeligholdte lydbåndopptakene har reaksjonene vært sterke. Nå vil lederen for Helsekomiteen ta affære.

- Vi skal ha en trygghet for at når vi har behov for hjelp fra helsevesenet, så skal vi få det. Da skal det ikke være opp til den enkelte å vurdere hvorvidt du skal få være med i ambulanse eller ikke. Det er tilstanden som skal være avgjørende, sier leder for Stortingets helse- og omsorgskomité Harald Nesvik til TV 2.

Samtalene mellom AMK sentralen og sjåførene samt legevakta gir et skremmende bilde av hvordan akkutttjenesten i Oslo fungerer i praksis.

- Jeg krever at Sylvia Brustad sikrer Oslos befolkning en god ambulansetjeneste, og sørger for at vi kan være trygge på at når folk trenger hjelp skal de få det når ambulansen kommer, sier byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo kommune, Sylvi Listhaug.

Forsinket sluttrapport
Helseminister Sylvia Brustad imøtekommer kritikken fra byråden.

- Vi ønsker ikke at det skal være slik. Derfor har jeg umiddelbart grepet fatt i det. Vi følger opp dette hele tida, sier Sylvia Brustad til TV 2.

Hverken Ullevål Sykehus eller Helsetilsynet vil kommentere lydbåndopptakene. Egentlig skulle sluttraporten som avgjør fremtiden til de to ambulansesjåførene vært fremlagt imorgen, nå varsler helsetilsynet at dette blir forsinket iallefall til slutten av neste uke.