Gerrard (Foto: SCANPIX)
Gerrard (Foto: SCANPIX)

Gerrard truet av gangster

Liverpool-kaptein Steven Gerrard (27) har vært truet på livet av en kjent gangster i Liverpools underverden.

Steven Gerrard er idag regnet for å være en verdens aller beste fotballspillere. For noen år tilbake var imdlertidig ikke alt like rosenrødt for Steven Gerrard. Han ble utsatt for alvorlige trusler. Dette kommer frem i en rettsak mot Steven Gerrards tidligere livvakt, John Kinsella, som står tiltalt for ran.

- Skulle skytes i beinet
- I 2001 ble min sønn, Steven, terrorisert av en beryktet Liverpool-gangster kjent som "The Psycho". Han kom med flere trusler mot min sønn, og truet blant annet med å skyte ham i beina. Han prøvde også å presse Steven for penger, forteller
Steven Gerrards far Paul i et brev han oversendte retten i forbindelse med rettsaken mot John Kinsella.

"The Pscycho" truet med å skyte Gerrard i beinet og kveste ham, særdeles alvorlige trusler med andre ord. Terroren pågikk over to år, og det gikk så langt at familien ba om politibeskyttelse. Gerrard bil ble også forfulgt etter trening, og en gang ble bilen hans fullstendig ramponert.

Påvirket prestasjonene
Gerrard-familien hyret inn John Kinsella for å beskytte Liverpool-kapteinen mot "The Psycho". Kinsella var selv ranstiltalt på denne tiden. Truslene gikk utover Gerrards prestasjoner på fotballbanen, noe Liverpool Daily Post kan fortelle om i dagens nettutgave.

- Dette var en de verste periodene i våre liv. Det påvirket virkelig Stevens karriere i negativ retning. Liverpool FC sørget for et sikkerhetsopplegg rundt Steven, men truslene bare fortsatte, forteller Gerrard senior.

Paul Gerrard forteller videre at John Kinsella fikk satt en effektiv stopper for truslene.