ali680ny
ali680ny

Reagerer med sjokk

Lederen i Organisasjonen mot offentlig diskriminering er sjokkert over lydbåndopptakene i Ali-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Hvis dette er lydloggen og Helsetilsynet og andre myndigheter har hørt på dette, så forstår jeg ikke hvordan de kan fortsatt anbefale at denne mannen anbefaler i jobben, sier Akhenaton Oddvar de Leon til TV 2.

TV 2 avslørte onsdag innholdet i lydloggene fra medisinsk nødtelefon da Ali Farah ble slått ned i Sofienbergparken 6. august 2007. Opptakene viser at ambulansepersonellet var klar over at Ali var skadd da de forlot ham.

- Skal ikke ha ham i bilen
I ett av opptakene ringer den ene sjåføren til sentralen for å loggføre turen.

- Det kommer sikkert til å bli masse klager på denne turen her. Bare så du vet det. Det er tatt masse bilder. De sto og tok bilder av oss, sier sjåføren til AMK

- Han skal vi ikke ha i bilen. Når han pisser meg på bena, der går grensa. Uansett hvor hardt slag og tennene hans har gått, sier ambulansesjåføren videre i samtalen.

Hør opptakene her: - Han skal vi ikke ha i bilen

Lederen for organisasjonen mot offentlig diskriminering, Akhenaton Oddvar de Leon, krever at ambulansesjåførene mister jobben.

Uten tillit
- Hvordan kan denne mannen fortsette i denne jobben, i en by hvor vi utgjør 25 prosent av synlige etniske minoriteter og forventer at borgerne i Oslo skal ha tillit til ambulansetjenesten, spør de Leon.

Også Ali Farah reagerer sterkt på TV 2s avsløring: - Hadde aldri trodd dette