OL fakkelen slukket i Paris (Foto: APTN/TV2)
OL fakkelen slukket i Paris (Foto: APTN/TV2)

OL-farse i Paris

Fakkelstafetten i Paris i dag utviklet seg til en regelrett farse. Hele fire ganger slukket arrangørene den i frykt for demonstranter.

I frykt for at OL-fakkelen skulle slukkes av ivrige demonstranter, valgte arrangørene å komme dem i forkjøpet. Politimenn i joggeutstyr slukket flammen i 13-tiden mandag. Etter at ilden igjen ble brakt ut på gaten noen minutter senere, valgte arrangørene igjen å slukke ilden. Fakkelen ble deretter brakt i sikkerhet i en buss.

Aksjonerte i Eiffeltårnet
Demonstranter fra organisasjonen "Reportere uten grenser" tok seg også opp i Eiffeltårnet for å henge opp et banner. På banneret var OL-ringene byttet ut med håndjern. Like etter klokken 16.30 ble det hengt opp en tilsvarende banner fra Nortre Dame-katedralen i Paris.

Demonstranter henger opp bannere i Eiffeltårnet. (Foto: AFP/SCANPIX)
Demonstranter henger opp bannere i Eiffeltårnet. (Foto: AFP/SCANPIX)

Slukket ved Seinen
Da ilden ble slukket var fakkelbæreren på vei langs elva Seinen. I 14-tiden var det sammenstøt mellom fransk politi og demonstranter.

Fire mennesker skal være arrestert etter demonstrasjoner i Paris, melder nyhetsbyrået AFP.

SE VIDEO: Her blir OL-fakkelen slukket:


Brukte brannslokningsapparat
Minst 37 mennesker ble arrestert da det kom til sammenstøt mellom demonstranter og politi da fakkelstafetten gikk gjennom London søndag. Noen demonstranter prøvde å slukke fakkelen med et brannslokningsapparat.

Politi på rulleskøyter
Fakkelstafetten i Paris startet i Eiffeltårnet, og skulle krysse elven Seinen før den til slutt skulle ende ved hovedkvarteret til den franske olympiske komitè.

Fransk politi hadde trappet opp sikkerheten betydelig i forkant av arrangementet, og mer enn 3000 politimenn stod klare for å beskytte ilden. Blant annet var et stort antall politimenn utstyrt med rollerblades for å kunne følge fakkelbæreren tett.