biff
biff

Entrecôte og bondeomelett

Her finner du oppskriftene fra det andre programmet i serien Sunt & Godt.

BBQ-marinert entrecôte med salat
(4 personer)

4 entrecôtefileter

MARINADE
½ løk
1 fedd vitløk
1 ½ dl Heinz chilisaus
Ca 2 ss nymalt kaffe
5 ss hvitvinsedik
1 dl rapsolje
Salt, tabasco

SALAT
1 boks røde bønner eller kikerter
4 snittede sjampinjonger
Isbergs-, lollo-, ruccula-, hjertesalat
Paprika
1 agurk
4 tomater
Solsikkekjerner
Vinaigrette

Bland ingrediensene til marinaden i en stekepanne og la putre i 10 minutter.

Avkjøl, kjør i en mikser og fordel over entrecôtefiletene. La kjøttet godgjøre seg en halvtime.

Vask grønnsakene. Fjern kjernen på agurken og tomatene. Kutt alt i grove biter.

Grill entrecôtene godt på hver side og la hvile i 10 minutter. Vend dressing i salaten før servering. Bønner eller kikerter er god erstatning for poteter.

224170
Bondeomelett med tomatsalat

3 egg pr pers
Litt melk (nb: ikke for mye melk for da væsker den seg når omeletten stekes)
Poteter
Løk
Tomater renset for frø/innmat
Salt og pepper

Rør sammen og hell i panne.

Tomatsalat
Tomater
Basilikum
Olivenolje
Balsamicoeddik
Litt løk
Salt og pepper

Bland ingrediensene sammen og server.

Velbekomme!