Kurt Asle Arvesen (Foto: SCANPIX)
Kurt Asle Arvesen (Foto: SCANPIX)

Arvesen kjempet om seieren

Stijn Devolder var suveren i Flandern rundt, mens Kurt Asle Arvesen kjørte inn til en sterk sjuendeplass.

Se rittet i opptak på TV 2 Sumo

MEERBEKE/BERGEN (TV 2 Sporten): Iført den belgiske mestertrøyen sendte Stijn Devolder tusenvis av belgiske sykkelfans til himmels søndag ettermiddag.

Devolders solotriumf
Quick Step-rytteren angrep på stigningen Eikenmolen, opparbeidet seg et halvt minutts ledelse og holdt unna hele veien inn til mål.

Devolder kjørte usedvanlig aggressivt og sterkt underveis i det knallharde rittet, og det var såleden en vel fortjent seier foran Nick Nuyens (Cofidis) og Juan Antonio Flecha (Rabobank).

Les også: Her smadrer han sykkelen

Kurt Asle Arvesen ble neste nordmann på en sterk sjuendeplass, og viser at klassikerformen er inntakt en uke etter seieren i E3 Prijs Vlaanderen.

- Kjempet om seieren
- Jeg kom langt bak, men ga aldri opp og kjørte meg fremover. På slutten kjemper jeg faktisk om seieren. Formen er bra og håper på mer lykke og bedre posisjon neste gang, sier Arvesen til TV 2 Sporten.

- Det var et utrolig hardt løp. Stor fart fra start, harde bakker og glatt brostein.Det er vanskelig å legge en ekstakt taktikk under slike forhold, legger den norske CSC-rytteren til.

Hushovd gikk tom
Thor Hushovd - på sin side - fikk det tungt i Flandern.

Nordmannen lå brukbart med i fronten, men da 20 kilometer gjensto var det slutt.

- Jeg følte meg bra i dag og formen er bra. Jeg kjørte offensivt, men de siste 20 kilometerene var jeg helt tom for krefter, sier han til TV 2 Sporten.

Hushovd fikk imidlertid nyttig gjennomkjøring før neste helgs Paris-Roubaix.

- Dette er meget oppløftene med tanke på Paris-Roubaix. Jeg har bra trøkk på pedalene, og det er det som gjelder.

Stijn Devolder (Foto: SCANPIX)
Stijn Devolder (Foto: SCANPIX)