tarald stein
tarald stein

Dikt fra mann i kvinnekropp

Tarald Stein debuterer med diktsamlingen "Framandkar" om å være transkjønnet.

For to år siden begynte han å skrive dikt om å være mann i en kvinnekropp. I dag utgis diktsamlingen "Framandkar". Det er første gang i norsk litteraturs historie at noen skriver dikt om å være transkjønnet.

Etter innslaget i dag stilte Tarald til nettreff. Se svarene lenger ned på siden.

Født som jente

Tarald Stein (30) ble født som jente, og i oppveksten trodde han at alle kvinner egentlig ønsket å være menn. Han prøvde gjennom ungdommen å finne en måte å være kvinne på som passet ham. Dermed ble han en radikal feminist og trodde at kjønn kun var en sosial konstruksjon.

Fikk barn

Dikteren har alltid vært tiltrukket av menn og fikk etterhvert barn i et heterofilt forhold. Det var først som voksen under en prat med en venninne at han ble klar over at han var nokså alene om å ønske å være mann. Det ble en lettelse, for da kunne han gjøre noe med konflikten mellom sitt indre og ytre.

Vil bli homofil mann

Fortsatt har Tarald Stein kvinnekropp, men etter et år med psyksk utredning, får han snart svar på om han han er godkjent for en kjønnskorrigerende behandling ved Rikshospitalet. Prosessen innebærer først minst et år med behanding med mannlige hormoner, før den kjønnskorrigerende operasjonen kan gjennomføres. Det vil si fjerning av bryster, eggstokker og livmor samt konstruksjon av penis. Først når eggstokkene er fjernet vil han bli regnet for mann rent juridisk. Drømmen er å leve som homofil mann.

Møt Tarald Stein i God morgen Norge, mandag 7. april og nettprat kl 9:00 på tv2.no/gmn. Allerede nå kan du sende inn spørsmål i skjemaet under.