Thor Hushovd (Foto: SCANPIX)
Thor Hushovd (Foto: SCANPIX)

Hushovd vil vinne

Thor Hushovd har ennå til gode å vinne en stor sykkelklassiker. - Hvorfor ikke i år, sier han før søndagens Flandern rundt.

Se Flandern rundt direkte på TV 2 SPORT søndag kl. 12.50

GENT (TV 2 SPORTEN): TV 2 Sporten var med da Hushovd testet de siste 106 kilometerne av Flandern rundt-løypa torsdag.

Til tross for at han måtte bryte E3 Prijs Vlaanderen sist helg, øyner Hushovd likevel muligheten til å vinne.

Se reportasjen om Hushovd i videovinduet øverst!

- Beintøft
- Jeg føler jeg kan kjempe i teten, men har ennå ikke klart å slå helt i gjennom og vinne en av de store klassikerne, men hvorfor ikke klare det i år? Smiler Hushovd til TV 2 Sporten.

Nordmannen er likevel klar over at det blir knalltøft.

- Det er et forferdelig hardt løp, absolutt ett av de hardeste éndagsløpene vi kjører. Det er over 260 kilometer og de siste 130-140 kilometerne går bare rett opp og ned over brostein, bratte bakker og små veier.

- Det er beintøft og man må være i superform for å det hele tatt henge med i teten. Men jeg gleder meg, slår Hushovd fast.

Se høydepunkter fra de tre siste Flandern rundt her

- Jeg blir værende
Hushovds kontrakt med Crédit Agricole går ut etter denne sesongen. Nordmannen vil likevel fortsette med sin franske sjef Roger Leageay.

- Sjefen har gitt meg tillit fra dag én da jeg signerte for ni år siden. Da sa han at «du har to år og kan gjøre hva du vil. Ta din tid, jeg tror du får resultater» og det fikk jeg.

- Så har vi jobbet bra sammen og han har hatt tillit til meg hele veien og det er noe jeg har lyst til å gi tilbake, sier Hushovd.

Og meldingen fra Hushovd er klar:

- Jeg har sagt til ham (Leageay) at jeg skal fortsette med deg hvis du finner en ny sponsor. Og det vil jeg også, understreker nordmannen.

Sykler uten press
Laget hans trenger suksess i søndagens brosteinsklassiker for å tiltrekke seg nye sponsorer.

- Laget setter ikke press på meg. Sjefen sier at «jeg tar min jobb med å finne en ny sponsor, så får du sykle det du kan», forteller Hushovd.

- Det er tunge tider i sykkel og akkurat i år er det flere store lag som mister sponsorer. Men med all den PR´en og TV-dekningen sykkelsporten får, ser det ut som om store sponsorer kommer tilbake. Det er vi ryttere sjeleglade for, fastslår Hushovd.