Mia Gundersen, Sør Afrika (Foto: Olav A. Saltbones)
Mia Gundersen, Sør Afrika (Foto: Olav A. Saltbones)

- Snakk om å stille opp for andre

Etter sin reise til Sør-Afrika, er Mia Gundersen dypt imponert over Røde Kors' arbeid.

Mia Gundersen besøkte flere byer i Sør-Afrika på sin reise med Røde Kors.

Les også: Dette er virkeligheten

På et av stoppene møtte Mia Kidibone som bodde med sin dødssyke mor og alkoholiserte far. Det ble et sterkt møte for skuespilleren som selv ble mor høsten 2007.

- Kidibone er så flink på skolen. Når mor dør, er det stor fare for at Kidibone blir familiens overhode. Da kan hun ikke fortsette på skolen og vil ikke få den hjelpen og utdannelsen hun trenger for å endre familiens mønster, sier Mia.

Mia forteller videre at hun er veldig imponert over Røde Kors' arbeid i Sør-Afrika.

- Alle barna jeg besøkte hadde det veldig vanskelig. Uten hjelpen fra Røde Kors tør jeg nesten ikke tenke på hvordan de hadde hatt det. Det er et hav av forskjell.

- Røde Kors syr ikke puter under armene på disse barna; de gir dem en formidabel hjelp. Jeg er virkelig imponert over jobben som gjøres der nede. Ikke minst bruker lokale frivillige tid og krefter på barna. Det er jo mange av de frivillige som er syke selv. Snakk om å stille opp for andre mennesker! sier Mia rørt.

Slik blir du Røde Kors-fadder.

I lørdagens Artistgalla vises det flere klipp fra Mias reise. Hun innrømmer at det var en tøff opplevelse.

- Det var utrolig sterkt å være der nede. Man skal jo takle det, og i tillegg skulle jeg uttale meg i flere intervjuer. Det var så vanskelig, jeg følte meg helt tom.

Artistgallaen 2008 går av stabelen lørdag kveld. Den er i år et samarbeid mellom TV 2 og Røde Kors. Målet for kvelden er å skaffe Røde Kors-faddere som kan hjelpe flere barn i nød. Programledere er Arne Hjeltnes og Solveig Kloppen og på scenen står artister fra inn- og utland.

Les også: Verdenstalenter

Les flere historier på Røde Kors nettsider.