Leif Hoste, Alessandro Ballan (Foto: SCANPIX)
Leif Hoste, Alessandro Ballan (Foto: SCANPIX)

Lad opp til sykkelfesten

Årets første store brosteinsklassiker er bare dager unna. Se høydepunktene fra de tre siste Flandern rundt her.

Se Flandern rundt direkte på TV 2 SPORT søndag kl. 12.50

Sykkelsesongen er allerede godt i gang med flere tradisjonsrike etapperitt, semiklassikere og en monumentklassiker unnagjort.

Men klassikermåneden fremfor noen er uten tvil april med kvintetten Flandern rundt (6. april), Paris - Roubaix (13. april), Amstel Gold Race (20. april), La Flèche Wallonne (23. april), Liège - Bastogne - Liège (27. april) på kalenderen.

De fem TV 2 SPORT-sendte rittene danner selve grunnmuren i den internasjonale sykkelkalenderen, og bare giganten Tour de France kan måle seg i popularitet og prestisje.

Større enn Holmenkollen
Flandern rundt er den første klassikeren ut, og er det desidert største og viktigste rittet i Belgia.

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad beskrev det i grunn best med å si at rittet er «Belgias svar på Holmenkoll-dagen - ganger tjue».

Løpets historie er lang og innholdsrik og den første utgaven ble arrangert allerede i 1913.

Hele 264 kilometer fra Brugge til Ninove-Meerbeke skal unnagjøres - over 17 korte og bratte stigninger og vel 20 kilometer med knallhard brostein.

Belgisk dominans
Belgierne har dominert stort i «sitt» ritt med hele 63 seirer av de totalt 91 utgavene. Den moderne Flandern-kongen er utvilsomt Tom Boonen (Quick Step) som vant rittet i 2005 og 2006.

«Tornado-Tom» jaktet en trippel i fjorårets utgave, men hadde ikke nok sprut igjen i de siste stigningene og måtte se italienske Alessandro Ballan (Lampre) stikke av gårde med seieren.

Se høydepunktene fra 2007-utgaven i videovinduet øverst!

Våre egne Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen har også klare ambisjoner om å gjøre det bra i Flandern rundt.

Skal vi ta den storformen som begge har vist den siste tiden til følge, kan årets «Ronde van Vlaanderen» fort bli en veldig hyggelig opplevelse - sett med norske øyne.

Se høydepunktene fra 2006 her:

226596

Se høydepunktene fra 2005 her:

226594