zimbabwe_crop (Foto: AFP/SCANPIX)
zimbabwe_crop (Foto: AFP/SCANPIX)

- Mugabe vurderer å gå av

President Robert Mugabes rådgivere diskuterer en eventuell avgang med opposisjonsleder Morgan Tsvangirai, ifølge en person men nær tilknytning til valgkommisjonen i landet.

Den sentralt plasserte kilden nyhetsbyrået AP har snakket med, mener president Mugabe har forstått at han er langt etter rivalen Morgan Tsvangirai etter foreløpig opptelling av stemmene fra lørdagens valg. Mugabe skal også være klar over at det kan bli opprør og uroligheter om han allikevel erklæres vinner av valget.

Kilden ønsker å være anonym.

Mister tillit

Ifølge den britiske avisen Guardian, skal Tsvangirais parti, Movement for Democratic Change (MDC) ha vært i kontakt med personer i toppledelsen i militæret. Partiet ønsker ikke å gå ut med informasjon om hva denne kontakten innebærer, men etter hva Guardian erfarer er dette en tegn på at Mugabe begynner å miste tillit i egne rekker etter lørdagens valg.

- Mugabes parti Zanu-PF er ikke samlet. Det er mange mennesker innad i partiet som skjønner at man ikke kan styre mot folks vilje. De er sjokkert, og har ikke lyst til å kjempe for Mugabe lenger, sier en sentralt plassert kilde i MDC til Guardian.

Det foreligger fortsatt ikke offisielt resultatet fra valget.