MonsIvarMjelde (Foto: SCANPIX)
MonsIvarMjelde (Foto: SCANPIX)

Semb: - Mjelde klarer det igjen

Nils Johan Semb og Øyvind Alsaker har tro på at Brann vinner i år igjen. Sjekk hvorfor her!

De siste to ukene har Nils Johan Semb og Øyvind Alsaker vurdert og analysert hver eneste Tippeliga-klubb og satt opp sitt tips for sesongen 2008.

Nå har TV 2-duoen utpekt hvem som tar gull og sølv. Semb tror Brann forsvarer gullmedaljen fra i fjor, og kaprer den edleste medaljen foran nesen på erkerival Rosenborg.

- Brann ser mer solide ut nå enn i fjor med tanke på spillerstallen. Spørsmålet er om de i løpet av sesongen klarer å fylle tomrommet etter Martin Andresen, forteller Semb i det TV 2 Sport-sendte tabelltipset.

Se oppsummering av Branns gullsesong i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

224331

- Helstad var den viktigste
Semb nevner følgende punkter på hvorfor han tror Brann forsvarer gullet den kommende sesongen:

* Brann har sett bra ut i treningskampene. Spillerne har hatt bra fokus, og Mjelde har fått jobbet i ro og bygget videre på sin stein på stein-filosofi.

* Brann nedprioriterte kanskje Europacupen, men har fått ferie og slikket litt sår fra fjorårssesongen og det kan ha svart seg.

* Forsvarsrekken har spilt sammen i en årrekke, og troppen viser et solid samspilt lag med backup på de fleste plassene.

* Brann har matchvinnere i Håkon Opdal mellom stengene og Thorstein Helstad på topp.

Martin Andresen har imidlertid forlatt Brann. Men ifølge Semb var ikke landslagskapteinen rødtrøyenes viktigste spiller forrige sesong.

- For meg var Thorstein Helstad Brann og Tippeligaens beste spiller i fjor. Fortsetter han som i fjor, og utvikler Brann forsvarsspillet i litt større grad forsvarer de gullet, oppsummerer Semb.

Se oppsummering av Rosenborg sesong i fjor i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

224332

Sølv til Rosenborg
Som sølvvinner tipper Semb Rosenborg.

- Ja, jeg er usikker på Rosenborg denne sesongen. Men grunnen til at jeg tipper dem høyt oppe er at klubben har så store ressurser, og får de en eller to nye gode spillere i løpet av sesongen vil de ha et kjempelag. I tillegg tror jeg Erik Hamrén vil løfte laget når han er på plass på Brakka til sommeren, mener Semb.

Han peker også på at Rosenborg kanskje har Norges giftigste angrepsduo i Koné og Iversen.

- Rosenborg har et meget sterkt spisspar, som blir en suksessfaktor den kommende sesongen. I tillegg har RBK Sapara som scorer mange mål fra midtbanen. Utfordringen blir den defensive organiseringen, men det tror jeg de får kontroll på i løpet av sesongen, sier Semb.