ambulanse_crop (Foto: Morten Holm / SCANPIX)
ambulanse_crop (Foto: Morten Holm / SCANPIX)

Etterforsker grov gjengvoldtekt

Politiet i Moss etterforsker en grov voldtekt som skal ha blitt gjennomført av fem øst-europeiske menn. To av mennene er stukket av.

Den forulempede kvinnen er fra Moss. Hun oppsøkte sykehuset etter overgrepene, og deretter ble politiet koblet inn, melder Moss Avis. Kvinnen måtte opereres som følge av overgrepene.

- Detaljer i avhør
Av de fem siktede, er to av mennene varetektsfengslet. To av dem er forsvunnet, trolig til hjemlandet. Mens en mann er sluppet fri etter avhør fordi han trolig hadde en perifer rolle i overgrepene.

- Jeg vil ikke si hva de varetektsfengslede har sagt i avhør, men de har kommet med detaljerte forklaringer som har styrket saken mot dem. Vårt problem i dag er hvordan vi skal få tak i mennene som angivelig befinner seg i hjemlandet, sier politiinspektør ved Østfold politidistrikt, Jon Granrud, til avisen.

Først sluppet fri
Overgrepene skal ha funnet sted under en fest i en sentrumsleilighet i Moss i oktober i fjor. Til sammen skal det ha oppholdt seg rundt ti personer i leiligheten. De fem som nå har status som siktet ble sluppet fri etter avghør. Men på grunn av opplysninger som er kommet opp under etterforskningen, foretok politiet nye pågripelser for kort tid siden.

Torsdag skal det avgjøres om de to fengslete får forlengelse bak murene. Og samtidig om man skal gjennomføre tiltak for å spore opp de to som er forsvunnet.

Politiet beskriver saken som vanskelig å etterforske.