Arild Andresen (Foto: TV 2)
Arild Andresen (Foto: TV 2)

- Hørte et himla smell

Arild Andresen opplevde raset av boligblokken i Ålesund på nært hold.

Boligblokken kollapset like etter halv fire natt til onsdag. Hele førsteetasjen av bygningen er borte, og andreetasjen er også nesten helt rasert.

- Datteren min vekket meg i 4-tiden i natt, og jeg hørte et himla smell og så var det helt grått utenfor, sier Arild Andersen som var øyenvitne til hendelsen.

Se intervjuet med Andersen øverst i artikkelen.

Hva tenkte du da?
- Jeg trodde det var vind ute, men kunne ikke skjønne det for det var fint vær, det var rart.

- Når du ser dette, hva tenker du da?
- Det må ha vært en eksplosjon en plass for det er vridde deler som ligger her. Den garasjeporten her ser det ut som har eksplodert.

LES OGSÅ: Boligblokk kollapset - seks savnet

Steinras
Det har et gått et stort steinras bak boligblokken. Dette raset har trolig flyttet boligblokken seks meter fram fra fjellskråningen den ligger inntil.

- Jeg våknet av et kraftig drønn og skjønte ikke helt hva som hadde skjedd. Det var ca. halv fire, sier Ole Bjørn Alvestad som bor i Fjelltunveien 29, like i nærheten av blokka som kollapset.

- Vi gikk ut for å se hva som hadde skjedd og så at det hadde gått et stort fjellskred bak Fjelltunveien 31, forteller Alvestad til TV 2.

Tv 2s reporter Arne Rovick fortalte onsdag morgen at politiet ikke kunne begynne å søke etter overlevende i ruinene fordi det ennå var farlig å bevege seg der.


Politiet evakuerte området rundt i frykt for gasseksplosjon. Det er usikkert hva som er årsaken til at bygningen raste.