NordlieTett (Foto: SCANPIX)
NordlieTett (Foto: SCANPIX)

- Endelig for LSK

Lillestrøm har samlet på fjerdeplasser. Nå blir det medalje, mener TV 2 Sportens ekspert Nils Johan Semb.

FÅ OVERSIKT: Slik ser du TV 2 Sport

Lillestrøm vant cupen i fjor - men i Tom Nordlies første sesong i «moderklubben» LSK hadde det smakt adskillig bedre med tippeligagull.

<b>Se hele tipstabellen her</b>

Lillestrøm var en av favorittene, men sesongen endte med en noe skuffende fjerdeplass. Skader og ikke minst suspensjoner satte en effektiv stopper for gull på Åråsen.

Se oppsummering av Lillestrøms sesong i fjor i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

223850

Men etter årevis med fjerdeplasser blir det denne sesongen på Lillestrøm. Det tror i hvert fall TV 2 Sportens fotballekspert Nils Johan Semb.

Han tipper Kanarifuglene på bronseplass.

- Tom Nordlie har fått et ekstra år med laget og har lært klubben og omgivelsene å kjenne. Lillestrøm var det beste laget defensivt i fjor, og tar laget et steg offensivt blir det medalje denne sesongen, slår Nils Johan Semb fast i Tabelltipset på TV 2 Sport.

Semb tror også cupgullet i fjor har gitt klubben et positivt løft og en ny porsjon selvtillit.

- Det betydde mye å avslutte sesongen med seier på Ullevaal i fjor. I serien ble det imidlertid for ujevnt. Fra i fjor har de mistet Rambekk og Stefanutto, men erstattet dem med blant annet John Anders Bjørkøy, oppsummerer Semb.

Mangler venstrefotspillere
Det som kan hindre medalje på Åråsen-klubben denne sesongen er ifølge Semb skader, suspensjoner - og en svak venstreside.

- Marius Johnsen er langtidsskadd. Men LSK har en solid backfirer og en veldig god høyreside med Bjørn Helge Riises høyrefot i spissen. Foran mål har Oliver Occean potensial til å score over 15 mål. Men på venstresiden mangler de spillere med naturlige venstrebein, og unødvendige suspensjoner kan ødelegge mye, spår TV 2-eksperten.

I fjor slapp Lillestrøm inn kun 28 mål i løpet av Tippeliga-sesongen. Denne sesongen kan den defensive organiseringen bli enda bedre, mener Semb.

Solide defensivt
- I tillegg er LSK gode på dødballer. Fortsetter de i samme stil defensivt har klubben potensialet til å slippe inn ett mål i snitt – det vil si 22-23 baklengs i løpet av sesongen. Det kan svært avgjørende i medaljekampen, konkluderer Semb, som altså tipper Lillestrøm på plassen foran Viking og Uwe Rösler – tredjeplass.

I fjor endte som kjent duellen mellom Nordlie og Rösler omvendt.

Se Øyvind og Nils Johans tabelltips på TV 2 Sport og TV 2 Sumo klokken 22.00 og les om tipsene på www.tv2sporten.no.

FÅ OVERSIKT: Slik får du TV 2 Sport