Thor Hushovd (Foto: SCANPIX)
Thor Hushovd (Foto: SCANPIX)

- Bedre enn noen gang

Thor Hushovd er svært optimistisk foran lørdagens Milano-Sanremo.

Hushovd har lagt bak seg kanskje sin beste forsesong i karrieren med to seirer, en rekke pallplasseringer og ikke minst en skadefri kropp.

Det gir god grunn til norske forhåpninger foran lørdagens monumentalklassiker Milano-Sanremo.

- Har roen
En seier i det italienske vårrittet er et av Hushovds virkelig store karrièremål - spesielt etter den forsmedelige tredjeplassen i 2004.

«Oksen fra Grimstad» tror at 2008-utgaven kan bli året det lykkes.

- Jeg er i bedre vårform enn noen gang tidligere. Jeg har allerede tatt to seirer og merker jeg har roen. Det lover veldig bra for lørdagen, forteller Hushovd til TV 2 Sporten.

Hushovd overrasket sykkelverdenen med usedvanlig aggressiv kjøring under forrige ukes Paris-Nice.

Resultatet ble prologseier, en andreplass (etter et særdeles friskt solorykk 16 kilometer før mål), en tredjeplass og ikke minst en knallsterk åttendeplass på en av de mest kuperte etappene i det franske rittet.

Se høydepunkter av Hushovds prestasjoner i Paris-Nice øverst!

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad uttalte at han «ikke hadde sett Thor kjøre så offensivt siden han var junior».

- Går av seg selv
Hushovd selv er ikke like overrasket.

- Når man er i form så går ting av seg selv. Derfor tok jeg teten på den andre etappen og derfor hadde jeg gode nok bein til å henge med i bakkene, sier han.

At de kraftfulle Hushovd-beina lystrer i oppoverbakkene lover spesielt godt foran Milano-Sanremo, ettersom rittet ofte avgjøres på de mange bakketoppene underveis - kalt Capi'ene.

Spesielt den siste kneika vel fem kilometer før mål - legendariske Poggio - spiller stort sett alltid en nøkkelrolle i «La classica di Primavera».

Det er Hushovd fullstendig klar over.

- Jeg må sitte i tet hele veien og bite meg fast over Poggio. Der blir det garantert støting og da er det viktig å følge med, påpeker han.

- I tillegg er det viktig at jeg sparer krefter hele veien og sitter så billig som mulig i feltet. Det er et veldig langt løp, legger Crèdit Agricole-kapteinen til, og har helt rett:

Milano-Sanremo er hele 294 kilometer langt - det lengste profesjonelle endagsrittet i verden.

Milano-Sanremo 2004, Thor Hushovd (Foto: SCANPIX)
Milano-Sanremo 2004, Thor Hushovd (Foto: SCANPIX)

Gjenforent med Rasch
En av dem som skal hjelpe Hushovd underveis er Crédit Agricole-kollega Gabriel Rasch som endelig ser ut til å være på rett vei etter en vinter plaget av skader.

- Det blir det første store rittet hvor vi skal kjøre sammen, og det gleder jeg meg til. Jeg er sikker på at Gabriel vil gjøre en god jobb, sier Hushovd.

En annen Crédit Agricole-rytter som kanskje blir enda viktigere enn «Gabba» er nykommeren Jeremy Hunt.

Den britiske veteranen ble hentet inn som Julian Deans erstatter og får sin første virkelige opptrekker-ilddåp i Sanremo.

- Hunt blir en veldig viktig mann for meg, og må også henge med i front hele veien, understreker Hushovd.

- Hvem ser du på som dine argeste rivaler?

- Først og fremst Oscar Freire (vant rittet i fjor og 2004 - journ.anm). I tillegg vil selvsagt Alessandro Petacchi være der. Det samme gjelder Filippo Pozzato (vant i 2006 - journ.anm) og Phillipe Gilbert som nok vil prøve å skaffe seg en luke på Poggio.

- Det blir uansett knalltøft, avslutter Hushovd med et smil.