Hundene i "Hundeskolen" får blant annet prøve seg som redningshunder i vann, som servicehunder, de skal danse freestyle og bedrive agilytytrening. Innspillingen foregikk på Melnes gård på Enebakkneset.

- I serien viser vi hundehold på en positiv måte, og det er utrolig hva både store og små hunder kan læres opp til å bli brukt til. Serien viser at en hund er ikke bare kos, hygge og en god venn, men at den også kan brukes til mer nyttige ting. Jeg tror mange vil få lyst på hund når de ser serien på tv, sier programleder Gaute Grøtta Grav.

Slitne på slutten

Programlederen kan fortelle at deltagere og hunder som befant seg igjen på gården på slutten var slitne.

- I kjent realitystil har en etter en eier og hund blitt stemt ut. Hver dag siden de kom til gårds har både hund og eier prestert og måtte lære seg nye ting på kort tid som en jury og ekspert skulle bedømme dem på. Det har ikke blitt mye tid til hvile. Men konkurranseånden har hele tiden vært tilstede. En av de siste deltagerne var ute og øvde på nattestid fikk jeg med meg.

Råd og tips om hund

Gjennom de ti episodene som er spilt inn, har noen av Norges beste eksperter på hund vært med for å gi deltagere og hunder oppgaver og gode råd på veien. I tillegg er det et fast dommerpanel bestående av Geir Marring og Thale Svenneby, begge kjent fra hundemiljøet i Norge og utlandet, som bedømmer oppgavene.